Champions League

Manchester City si Real Madrid au salvat un meci anost in ultimele 20 de minute

Manchester City nu a putut-o ingenunchea marti seara pe Real Madrid, in prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor, iar meciul s-a incheiat 0-0. Fara Cristiano Ronaldo, inca nerefacut dupa o accidentare, prima semifinala a Ligii Campionilor a oferit un palid spectacol cu doar doua suturi pe poarta dupa prima ora de joc. Real a terminat pentru doar a 9-a oara cu 0-0 un meci de Champions League, din cele 223 jucate pana acum in aceasta competitie.

Ronaldo nu a fost pe teren, accidentat. Din sezonul 2009/2010, in Liga Campionilor, Real a castigat doar 43% dintre partide fara el pe teren si 71% atunci cand portughezul a fost prezent. Iar cifrele si-au luat partea si acum. Gareth Bale, ramas izolat, nu a putut produce nimic notabil tot meciul, reveni in Anglia la primul sau meci de dupa transferul din 2013 de la Spurs, in valoare de peste 100 de milioane de euro.

Meciul a fost unul slab, fiind primul din acest sezon de Liga Campionilor fara un sut pe spatiul portii in prima repriza. City a adunat in ultimele trei meciuri de Liga Campionilor trei suturi pe spatiul portii, cate unul pe meci.

Si in intalnirea cu Real, cei de la City nu s-au dezmintit in ceea ce priveste posesia mingii. Singura echipa din semifinale cu o posesie de sub 50%, City a avut si acum, contra celor de la Madrid, o cifra de doar 45% la acest capitol. 

Fata in fata, cele doua echipe a fost mai degraba prudente in exprimarea pe teren si au ramas la cutie pentru conservarea rezultatului in perspectiva returului decisiv de la Madrid, de peste o saptamana.

O prima repriza saraca in faze de poarta si in care am consemnat doar accidentarea lui Dario Silva, jucator care n-a mai continuat meciul, si faultul dur comis de Sergio Ramos si care a ramas nesanctionat de centralul turc Cunyet Cakir, un arbitru cu o maniera cel putin interesanta de a conduce jocul.

Zidane l-a aruncat in teren pe Jese in debutul partii secunde in locul apaticului Karim Benzema si mijlocasul ofensiv spaniol a adus un plus de viteza pentru Real Madrid. Viteza de care oaspetii au fost vaduviti in absenta lui Cristiano Ronaldo.

Prima ocazie a meciului a aparut abia in minutul 72 la lovitura de cap a lui Jese. Mingea s-a dus in transversala, dar impresia generala a fost ca portarul Joe Hart ar fi putut sa o respinga fiind pe directie.

Real Madrid a pus stapanire pe joc si a fortat deschiderea scorului, iar Luka Modrid a trimis peste poarta in minutul 73. Dupa alte doua minute Gareth Bale si-a incercat stangul din marginea careului, dupa ce l-a intors pe Gael Clichy din fenta, insa mingea a ocolit de putin poarta.

Mare ocazie pentru Real in minutul 79 la lovitura de cap a lui Casemiro. Portarul Hart a respins cu piciorul ca la handbal si tot el s-a dovedit decisiv la voleul lui Pepe din sase metri. O faza unu contra unu, ocazie rarisima pentru Real Madrid in minutul 83.

Cu toate acestea, Manchester City ar fi putut da lovitura in prelungiri prin Kevin De Bruyne. Sutul acestuia dintr-o lovitura libera a fost respins in extremis de portarul Keylor Navas de sub transversala.

Pana la urma un meci anost salvat de ocaziile aparute in minutele de final, insa cele doua echipe raman datoare fata de suporteri la capitolul spectacol.



Manchester City si Real Madrid au salvat un meci anost in ultimele 20 de minute