Champions League

Legia Varsovia aproape sa o bata pe Real Madrid in Liga Campionilor

Meci mare facut de Legia Varsovia pe teren propriu, miercuri seara, contra campioanei Europei Real Madrid, echipa care a smuls in extremis un punct (3-3), dupa ce a avut 2-0 si apoi s-a vazut condusa pe tabela.

Gareth Bale a marcat cel mai rapid gol al serii in Liga Campionilor cu un sut formidabil din afara careului la vinclu in secunda 58 a meciului disputat cu portile inchise la Varsovia.

Legia si-a aratat intentiile ofensive la sutul lui Moulin pe langa poarta din minutul 10, dupa care a urmat ocazia lui Benzema (24) si lovitura de cap a lui Bale respinsa de portarul Malarz (25).

Gazdele au iesit periculos pe contraatac in minutul 27 si au ratat o buna sansa de gol la sutul lui Guilherme.

A urmat reluarea cu capul peste poarta a lui Ronaldo, jucator extrem de sters in aceasta partida, si sutul lui Bale din actiune de asemenea peste cadrul portii (30).

Cu zece minute inaintea pauzei Benzema a dubla avantajul celor de la Real Madrid cu un sut spectaculos dintr-o minge asezata excelent de Bale.

Legia avea sa reduca din diferenta in minutul 40 la sutul senzational reusit de Odjidja-Ofoe la vinclul portii aparate de Navas.

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie ratata de Bale, de departe cel mai activ jucator al Realului. Nici gazdele nu s-au lasat mai prejos si Guilherme a irosit o buna sansa de gol dintr-o lovitura libera in minutul 53.

Surpriza a inceput sa se contureze in minutul 58, cand sarbul Radovic a patruns curajos pe un culoar in flancul stang si l-a executat pe Navas cu o minge intepata la coltul lung.

Moulin a dat lovitura cu sapte minute inaintea finalului si a adus-o pe Legia in avantaj la capatul unei faze de atac dezvoltata in flancul stang. Sut din afara careului si mingea a intalnit bara inainte de a intra in poarta.

Doua doua minute s-au bucurat cei de la Legia de avantaj, Kovacic reusind sa egaleze cu un sut din interiorul careului.

Real a avut o bara transversala la ultima faza a meciului prin Ronaldo.

S-a terminat 3-3 si Real Madrid pierde sefia Grupei F in fata celor de la Borussia Dortmund, echipa care a trecut pe teren propriu de Sporting Lisabona, cu 1-0.

O singura data pierduse Real Madrid in Liga Campionilor dupa ce a condus intr-un meci cu 2-0. S-a intamplat in 2001 contra celor de la Galatasaray (2-3).

Dortmund are 10 puncte, in timp ce Real a acumulat doar opt puncte, iar echipa germana este calificata matematic in optimi. Madrilenii mai au nevoie de un punct in urmatoarele doua meciuri pentru a merge in optimi.

foto: facebook.com/LegiaWarszawa



Legia Varsovia aproape sa o bata pe Real Madrid in Liga Campionilor