Champions League

Juventus - Porto, provocarea sezonului pentru campioana Italiei

Sursă foto: https://twitter.com/Cristiano/

Invinsa in mansa tur cu 2-1, Juventus Torino este obligata sa castige cu 1-0 sau la diferenta de doua goluri pentru a continua cursa pentru trofeul UEFA Champions League.

Pariati aici pe Juventus - Porto

Cu un sezon modest in campionat, pentru Juventus obiectivul european ramane singura miza reala pe termen scurt.

"Trebuie sa realizam un meci foarte tehnic, deoarce vom intalni o echipa foarte compacta si cu spatii mici. Vom avea astfel putin timp sa gandim fazele. Avem nevoie sa fim tehnici si rabdatori", a declarat antrenorul Andrea Pirlo inaintea confruntarii de marti.

"Rezultatul este deschis si trebuie sa fim inteligenti pentru a obtine calificarea. Este un meci decisiv pentru sezonul nostru de Champions League", a mai spus fostul mijlocas italian.

De cealalta parte, Sergio Conceicao spune ca a pregatit meciul la victorie.

"Am pregatit meciul pentru un rezultat pozitiv, iar la un club precum Porto aceasta nu inseamna decat victoria. Vor juca 11 contra 11 pe teren, iar jucatorii mei vor da totul pentru a onora culorile emblema de pe piept. Porto are o istorie bogata si glorioasa in aceasta competitie", a spus Conceicao.

Intalniri directe

De sase ori s-au mai intalnit cele doua formatii pan acum. Istoria confruntarilor dintre Juventus si Porto debuteaza in 1984, cand Juventus a invins Porto in finala Cupei Cupelor de la Basel, scor 2-1.

Au urmat doua duble in faza grupelor Champions League, in 2001 si 2017. Juventus a castigat de trei ori si a remizat o data 0-0 la Porto.

Singura victorie a "dragonilor" a venit pe 17 februarie anul acesta, 2-1 pe Dragao, in turul confruntarii din optimile Champions League.

Forma de moment

Juventus vine dupa doua victorii la rand in campionatul Italian, 3-0 cu Spezia si 3-1 cu Lazio. Batrana Doamna ocupa locul trei in clasamentul din Serie A.

De la primul meci cu Juventus cei de la Porto au obtinut doua victorii si o remiza in campionat, suferind o infrangere in Cupa Portugaliei pe teren propriu cu Braga, scor 2-3.

Echipele probabile

Juventus: Szczęsny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Chiesa, Rabiot, Arthur, Ramsey; Morata, Ronaldo.

Porto: Marchesín; Manafá, Pepe, Mbemba, Zaidu; Sérgio Oliveira, Uribe, Otávio, Corona; Marega, Taremi.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Olanda, cu Björn Kuipers la centru.

In lotul lui Juventus a fost convocat si internationalul roman de tineret Radu Dragusin.

Nascut in 2002, acesta a bifat o prezenta in actualul sezon de Champions League.



Juventus - Porto, provocarea sezonului pentru campioana Italiei