Champions League

Umilinta pentru Mircea Lucescu pe terenul lui Leverkusen

Deplasarea de la Leverkusen va ramane multa vreme in amintirea lui Mircea Lucescu, echipa tehnicianului roman, Sahtior Donetk, suferind una dintre cele mai aspre infrangeri din cupele europene.

Minerii din Donetk au plecat cu o plasa de goluri de pe terenul nemtilor de la Bayer Leverkusen, echipa care a administrat Sahtiorului un categoric 4-0.

Kiessling, autorul golului fantoma din Bundesliga, si-a trecut in cont o dubla, celelalte reusite ale “aspirinelor” fiind reusite de Rolf dintr-un penalty usor acordat si Sam, jucator la primul gol in Champions League.

Deschiderea scorului s-a produs la jumatatea primei reprize cand Kiessling a reluat imparabil cu capul in dreapta lui Pyatov o centrare venita din dreapta.

Echilibrul meciului s-a rupt la patru minute dupa pauza cand gazdele au primit o lovitura de la 11 metri. Rolfs a batut sus si a dus scorul la 2-0.

Din acel moment Sahtior nu si-a mai gasit locul pe teren si a devenit o prada usoara pentru Bayer. Sydney Ram a facut 3-0 in minutul 58 la o faza in care apararea lui Sahtior a fost facuta sah-mat intr-un duel patru contra trei.

Si pentru ca dezastrul sa fie conturat perfect pentru Sahtior, portarul Pyatov a scapat mingea la o centrare de pe dreapta in minutul 72, iar Kiessling, pe faza, a speculat imediat. 

In cealalta partida a Grupei A, Manchester United a obtinut o victorie chinuita pe teren propriu, scor 1-0, cu bascii de la Real Sociedad. Unicul gol al meciului a fost in realitate un autogol al lui Martinez in minutul 2.

Gazdele au solicitat un penalty la Javier “Chicharito” Hernandez in prima repriza, insa centralul a judecat just o tinere reciproca intre mexican si un fundas advers in suprafata de pedeapsa.



Umilinta pentru Mircea Lucescu pe terenul lui Leverkusen