Champions League

Dramatism și suspans până în ultima clipă. Faza grupelor s-a încheiat cu rezultate pe muchie de cuțit

Sursă foto: https://twitter.com/BVB

Paris Saint-Germain a evitat in extremis eliminarea din Liga Campionilor, iar multipla câștigătoare a competiției AC Milan a prins la limită un loc în playoff-ul pentru Liga Europa. FC Barcelona a încheiat faza grupelor cu înfrângere în deplasare cu modesta Royal Antwerp.

În singurul meci al serii de miercuri cu goluri doar într-una dintre porți, Atletico Madrid a învins Lazio pe teren propriu, cu 2-0. Celtic a încheiat parcursul european cu o victorie de palmares, 2-1 pe teren propriu cu Feyenoord, în Grupa E.

Dramatismul a fost la cote înalte în Grupa F, unde PSG a fost la un moment echipa eliminată din Liga Campionilor. Condusă la Dortmund cu 1-0, campioana Franței a reușit în cele din urmă egalarea și chiar a marcat golul doi, dar reușita lui Kylian Mbappe a fost invalidată pentru un offside văzut de VAR. AC Milan a revenit de la 0-1 și a câștigat în deplasare cu Newcastle, scor 2-1, evitând eliminarea din cupele europene. Italienii aveau nevoie ca Dortmund să învingă PSG pentru a prinde locul doi.

În Grupa G, Manchester City și-a respectat statutul de campioană a Europei impunându-se cu 3-2 la Belgrad, contra celor de la Crvena Zvezda. ”Cetățenii” au încheiat grupele cu punctaj maxim. Leipzig s-a impus pe teren propriu cu Young Boys, scor 2-1, calificându-se de pe locul doi.

FC Barcelona a încheiat in extremis pe primul loc în Grupa H, în pofida înfrângerii de pe terenul lanternei roșii Royal Antwerp, scor 3-2. Campioana Belgiei a marcat golul victoriei în minutul 90+2. Barcelona ajunge la șapte goluri primite în ultimele două meciuri, în toate competițiile. În cealaltă partidă a grupei a fost festival de goluri pe Dragao, cu Porto câștigând 5-3 contra celor de la Șahtior Donețk. Pentru un gol Barcelona a încheiat grupa în fața echipei lusitane.

Cele 16 echipe calificate în optimile de finală din Liga Campionilor sunt:

Arsenal*, Atlético Madrid*, Barcelona*, Bayern*, FC Copenhaga, Borussia Dortmund*, Inter Milano, Lazio, Leipzig, Man City*, Napoli, Paris Saint-Germain, Porto*, PSV Eindhoven, Real Madrid*, Real Sociedad*.

Echipele cu * au câștigat grupele din care au făcut parte și vor fi în urna capilor de serie la tragerea la sorți pentru optimile de finală.

De pe locul al treilea vor continua aventura europeană în Liga Europa echipele:

Benfica, Braga, Feyenoord, Galatasaray, Lens, Milan, Shakhtar, Young Boys.

Acesta vor disputa baraj cu formațiile clasate pe locurile secunde în grupele de Liga Europa.



Dramatism și suspans până în ultima clipă. Faza grupelor s-a încheiat cu rezultate pe muchie de cuțit