Champions League

CFR Cluj o elimina pe Maccabi si ajunge in turul 3 preliminar din Liga Campionilor. Sa vina Celtic!

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

Echipa CFR Cluj a remizat in deplasare cu Maccabi Tel-Aviv, scor 2-2, in mansa secunda a turului 2 preliminar din Liga Campionilor, dupa ce a condus la pauza cu 2-1.

Astfel, cu scorul general de 3-2, campioana Romaniei continua aventura in preliminariile Champions League si va juca in turul 3 preliminar cu formatia scotiana Celtic Glasgow.

Prin calificarea in turul 3 preliminar, CFR Cluj isi asigura practic prezenta in playoff-ul Europa League, iar daca o va elimina si pe Celtic, ceea ce ne dorim, formatia pregatita de Dan Petrescu ar fi sigura de prezenta in grupele Europa League.

Meciul de la Netanya a inceput cum nu se poate mai rau pentru CFR Cluj, gazdele de la Maccabi deschizand scorul prin Blackman in minutul 16 dupa o eroare in lanta in apararea celor de la CFR.

Aceasta dupa ce Rondon ratase deschiderea scorului cu doar patru minute mai devreme.

Dupa un minut de la deschiderea scorului si aceasta a contribuit decisiv in economia calificarii, CFR Cluj a obtinut lovitura de la 11 metri prin Bordeianu.

Penaltyul a fost transformat in gol de Culio cu un sut precis.

La 1-1 cei de la Maccabi au ratat doua ocazii prin Rikan in minutul 32 si doua minute mai tarziu prin Schechter.

Cu trei minute inaintea pauzei CFR Cluj a preluat conducerea prin Rondon. Totul a pornit de la un sut trimis din afara careului de Culio, balonul respins in capul lui Rondon fiind reluat de acesta in poarta.

Partea secunda a debutat cu golul de 2-2 marcat de Cohen, jucator intrat la pauza, cu un sut din marginea careului.

Maccabi mai avea nevoie la 2-2 de doua goluri pentru a intoarce soarta calificarii, ceea ce nu s-a intamplat din fericire, CFR Cluj conservand rezultatul de egalitate pana la final.

Cu noua minute inaintea finalului la CFR Cluj a intrat George Tucudean in locul lui Rondon. Pentru atacantul nationalei Romaniei au fost primele minute in acest sezon.

CFR Cluj o va primi pe Celtic Glasgow in Gruia pe 6 sau 7 august, returul urmand a fi programat in 13 august pe Celtic Park.

Caseta tehnica

Maccabi: Gianniotis - Kandil (Geraldes '59), Piven, Jair Amador, Davidzada - Peretz, Glazer - Rikan (Cohen '46) - Blackman (Atar '72), Shechter, Micha. Antrenor Vladimir Ivici;

CFR Cluj: Arlauskis - Susici, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Culio, Djokovici - Deac (Păun '52), Omrani (Mureşan '86), Rondon (Ţucudean '82). Antrenor Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Atar '74 / Deac '14, Burcă '90;

Arbitru: Marco Fritz (Germania).



CFR Cluj o elimina pe Maccabi si ajunge in turul 3 preliminar din Liga Campionilor. Sa vina Celtic!