Champions League

Barcelona se prabuseste ca un castel de nisip in fata lui Atletico Madrid

Pentru al 24-lea sezon consecutiv detinatoarea trofeului nu reuseste sa-si apere titlul in Liga Campionilor, iar FC Barcelona continua traditia fiind eliminata de Atletico Madrid dupa 0-2 in mansa retur din deplasare.

Barcelona s-a prezentat pe Vicente Calderon cu gandul la apararea avantajului minim din tur (2-1), sperand ca va reusi sa dea lovitura prin de acum cunoscutul joc de pase.

Cu o buna organizare defensiva, exemplara chiar, Atletico a reusit deschiderea scorului in minutul 36 prin Antoine Griezmann, atacantul francez care a reluat cu capul la coltul scurt din interiorul careului.

Abia in minutul 42 Barcelona a avut primul sut pe spatiul portii la executia lui Neymar din afara careului, o minge care cauta vinclul.

Atletico a raspuns imediat pe contraatac prin belgianul Carrasco, acesta punandu-l la incercare pe Ter Stegen cu un sut din actiune.

Acelasi Carrasco a avut o mare ocazie in debutul reprizei secunde, cu o lovitura de cap care a cazut pe transversala portii catalane. Era minutul 53 si semnele nu erau deloc incurajatoare pentru Barcelona.

Echipa blaugrana a continuat sa atace in cautarea golului izbavitor, dar s-a lovit de o defensiva de fier, tripleta ofensiva cu 109 goluri marcate pana acum in toate competitiile fiind intr-o vizibila eclipsa de forma.

Sansa mare pentru Barcelona in minutul 66, poate cea mai mare a meciului, cu Luis Suarez in prim plan. Acesta a protejat excelent balonul pana in careu, dar sutul sau nu i-a pus probleme lui Oblak.

Suarez a gasit poarta in minutul 84, fara insa prea mult succes pe tabela, dupa care Atletico a lovit decisiv pe contraatac. Sergi Roberto a pierdut mingea in jumatatea adversa, Felipe Luis a declansat contraatacul si Iniesta a comis hent in propriul careu. 

Penalty pe care l-a transformat acelasi Griezmann si Barcelona era condamnata sa marcheze in minutele de final pentru a forta intrarea in prelungiri.

In minutul 90 formatia catalana a fost privata de un penalty la hentul comis de Gabi in careu, faza pe care centralul Nicola Rizzoli a judecat-o in afara suprafetei de pedeapsa. Messi a executat lovitura libera si a trimis peste poarta. O executie la fel de dezamagitoare ca intreaga prestatie a decarului argentinian blocat la cifra 499 in ceea ce priveste numarul de goluri marcate pana acum.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Godin, Lucas, Filipe; Augusto (Savic 90), Gabi, Koke, Saul; Carrasco (Thomas 74), Griezmann (Correa 90)

Barcelona: Ter Stegen; Alves (Sergi 64), Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic (Arda 64), Iniesta; Messi, Suarez, Neymar



Barcelona se prabuseste ca un castel de nisip in fata lui Atletico Madrid