Champions League

Barcelona revine după patru ani în sferturile Ligii Campionilor

Sursă foto: https://twitter.com/FCBarcelona

Echipa FC Barcelona a câștigat returul optimilor de finală cu Napoli, pe teren propriu, cu 3-1, și s-a calificat între primele opt formații ale Europei cu scorul general de 4-2.

Prima ocazie a meciului a aparținut Barcelonei la pătrunderea lui Fermin Lopez, în minutul 13, când acesta a ratat poarta cu un lob din 16 metri.

Două minute mai târziu același Fermin Lopez n-a mai ratat ținta și a deschis scorul pentru formația blaugrana.

Barcelona a lovit din nou în minutul 17 prin Cancelo, jucător care a trimis în poartă o minge care i-a venit din bară.

Napoli a replicat imediat prin Victor Osimhen, dar șutul atacantului nigerian a fost respins de portarul Ter Stegen cu piciorul. De la margine fusese oricum ridicat fanionul pentru un ofsaid.

În minutul 30, Napoli a reintrat în meci prin reușita lui Rrahmani la prima ocazie de gol din meci a campioanei Italiei.

După minutul 65, în partea secundă, cei de la Napoli au rămas fără energie și Barcelona a controlat jocul la centrul terenului.

Ilkay Gundogan a fost aproape de gol în minutul 73 la un șut respins de portarul Meret.

Cinci minute mai târziu Lamine Yamal a trimis puțin pe lângă poartă, pentru ca în minutul 80 Napoli să rateze egalarea prin Lindstrom.

Totul a pornit de la o respingere neglijentă a fundașului Araujo până la un adversar, mingea a fost centrată în fața porții și Lindstrom a trimis cu capul pe lângă.

Barcelona a închis meciul în minutul 83 prin Robert Lewandowski, jucător care și-a trecut în cont al 94-lea gol în Liga Campionilor.

Doar Cristiano Ronaldo (140) și Lionel Messi (129) au marcat mai multe goluri decât atacantul polonez în principala competiție a fotbalului european.

Napoli a ratat ultima ocazie a meciului la bara transversală luată la țintă de Olivera, în minutul 89.

Barcelona revine după patru ani în sferturile de finală din Liga Campionilor, după ce în ultimii doi ani a părăsit competiția de fiecare dată după faza grupelor.



Barcelona revine după patru ani în sferturile Ligii Campionilor