Champions League

Avancronica Sahtior Donetk-Bayern Munchen: Guardiola il lauda pe Mircea Lucescu inaintea meciului direct (21:45)

Fara meci oficial in ultimele zece saptamani, Sahtior Donetk primeste marti seara la Lvov in exil vizita campioanei Germaniei, Bayern Munchen, in prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Campionilor.

O partida despre care Mircea Lucescu spune ca jucatorii sai ar fi eroi sa invinga masina de fotbal a celor de la Bayern, un meci a carui dificultate este amplificata si de climatul politic dificil din Ucraina.

“Am fi niste eroi daca am invinge pe Bayern si ne-am califica in faza urmatoare a competitiei. Ultimul nostru meci oficial a fost in urma cu zece saptamani si stiti bine care sunt conditiile in care am lucrat in acest sezon. Toata lumea va spune ca Bayern se va califica, mai ales dupa ce au castigat cu 8-0 ultimul meci din campionat. Cei de la Bayern sunt favoriti, dar si noi avem 13 brazilieni in lot care viseaza la revansa in fata celor sase campioni mondiali din echipa lor”, a spus Mircea Lucescu.

Tehnicianul nostru nu-l va putea folosi pe mijlocasul Taras Stepanenko, suspendat, unul dintre jucatorii de baza ai lui Sahtior. Absenteaza de asemenea Bernard, dar Lucescu spune ca nu este o pierdere foarte mare, acesta urmand a fi inlocuit cu Taison sau Marlos pe postul de extrema stanga.

Sahtior ar putea incepe cu: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk; Fred; Douglas Costa, Fernando, Alex Teixeira, Taison; Luiz Adriano.

De cealalta parte, Pep Guardiola are numai cuvinte de lauda la adresa lui Mircea Lucescu, antrenor pe care il respecta foarte mult.

“Respect Sahtior si pe Mircea Lucescu foarte mult. Este un antrenor foarte inteligent si a reusit sa construiasca una dintre cele mai bune echipe din Europa. Am jucat impotriva lui Sahtior de cinci ori cu Barcelona si, in pofida faptului ca am avut o echipa fantastica, mereu a fost dificil contra lor. Va puteti aminti doar de Supercupa Europei cand am marcat in prelungiri, iar altadata am pierdut acasa in fata lor”, a spus Guardiola.

Tehnicianul spaniol a mai adaugat ca Bayern trebuie sa joace la nivel maxim pentru a elimina echipa lui Mircea Lucescu, una in care i-a remarcat pe Luiz Adriano. Douglas Costa, Marlos, Taison, Alex Teixeira.

Bayern nu-i va putea folosi pe Martinez, Lahm si Thiago Alcantara, toti trei accidentati.

Astfel, Guardiola ar putea incepe cu: Neuer; Rafinha, Dante, Boateng, Bernat; Schweinsteiger, Alaba, Muller; Robben, Lewandowski, Ribery.



Avancronica Sahtior Donetk-Bayern Munchen: Guardiola il lauda pe Mircea Lucescu inaintea meciului direct (21:45)