Champions League

Avancronica: Real Madrid cauta razbunarea in fata Borussiei Dortmund

Doar Borussia Dortmund a stat sezonul precedent in calea celor de la Real Madrid pentru disputarea unei noi finale a UEFA Champions League.

Noul manager Carlo Ancelotti, un personaj care a cunoscut gloria europeana cu AC Milan, spune ca a studiat in amanunt adversarul de miercuri seara si echipa din capitala Spaniei este pregatita pentru o replica puternica.

“Am jucat foarte bine pana acum si suntem una dintre cele doua echipe neinvinse. Suntem 100% pregatiti pentru acest meci. Cei de la Dortmund nu pot miza pe Robert Lewandowski, ceea ce este o  mare pierdere pentru ei. Sunt o echipa compacta si au o excelenta tranzitie a balonului din aparare spre atac. Chiar daca au mai multe indisponibilitati nu-si vor schimba stilul. Il admir foarte mult pe antrenorul lor, a facut o treaba fantastica acolo”, a declarat Ancelotti.

Real Madrid a distrus pe Rayo Vallecano in ultima etapa din Primera Division, scor 5-0, si continua cursa de urmarire in campionat a primelor doua clasate, asta dupa ce a pierdut sefia dupa doua infrangeri consecutive, cu Barcelona si Sevilla.

Marcelo va lipsi cel mai probabil ambele manse, insa Ancelotti anunta ca Fabio Coentrao este pregatit sa-si ia locul in partea stanga a liniei de aparare.

“Nu sunt un magician, dar a trebuit sa infruntam multa agresivitate sezonul acesta. Am jucatori foarte buni, iar datoria mea este sa-i fac si mai buni. Real Madrid este o echipa mult mai flexibila acum si incercam sa fim o bariera pentru ei la fel ca si sezonul trecut. Sa jucam mansa secunda pe teren propriu este un avantaj pentru noi si de aceea ma tem ca ei vor incerca sa rezolve calificarea inca din tur. Nu va fi o catastrofa daca vom pierde. Nu multe echipe se pot lauda cu ce am realizat noi in ultimii zece ani”, a spus Jurgen Klopp, managerul Borussiei.

Dortmund a castigat in weekend la Stuttgart, scor 3-2, cu un gol marcat pe final de Reus, jucator care a reusit un hattrick.

Klopp nu poate conta pe o lista intreaga de titulari in frunte cu Lewandowski si continuand cu Subotic, Schmelzer, Gundogan sau Blaszczykowski.

Mark Clattenburg va arbitra meciul de la Madrid.



Avancronica: Real Madrid cauta razbunarea in fata Borussiei Dortmund