Champions League

Avancronica meciului Steaua – Viktoria Plzen

Sursă foto: twitter.com/fcviktoriaplzen

Vicecampioana Romaniei intalneste pentru al doilea an o reprezentanta a Cehiei in cea mai importanta competitie europeana, Champions League.

In sezonul precedent Steaua elimina pe Sparta Praga, dupa 1-1 in deplasare si 2-0 pe teren propriu, dubla mansa decisa in mare parte de Nicolae Stanciu, jucator care avea sa se transfere dupa aceste confruntari la Anderlecht Bruxelles.

Steaua intalnea apoi pe Manchester City, echipa dintr-o alta lume a fotbalului si de care s-a lovit ca de un zid. Sezonul fusese insa salvat de calificarea in grupele Europa League.

Aceeasi miza exista si inaintea dublei cu Viktoria Plzen, o echipa teoretic mai accesibila pentru Steaua decat era Sparta Praga in urma cu un an. Castigatoarea dublei va juca pentru calificarea la masa bogatilor din Champions League cu plasa de siguranta numita Europa League.

Cu un lot extrem de puternic dupa transferurile fostilor astrali Alibec, Budescu, Teixeira si Morais, Steaua porneste cu prima sansa in dubla cu Viktoria Plzen, echipa careia Astra Giurgiu i-a luat patru puncte sezonul trecut in grupele Europa League.

Inceputul de sezon este unul ideal pentru echipa pregatita din aceasta vara de Nicolae Dica, Steaua obtinand doua succese consecutive in Liga 1: 2-1 cu Voluntari acasa si 1-0 in deplasare cu ACS Poli Timisoara.

Pentru Viktoria Plzen meciul de la Bucuresti va fi primul oficial din lunga pauza competitionala, campionatul din Cehia urmand a se relua la finalul saptamanii.

Echipa pregatita de Pavel Vrba a pierdut ultimele trei amicale, 1-5 cu Greuther Furth, 1-2 cu Wolverhampton si 0-1 cu Watford, echipa lui Costel Pantilimon.

Echipele probabile

Steaua: Niță – Enache, Larie, Bălașa, Momcilovic – Pintilii, Ov.Popescu – Teixeira, Budescu, Tănase – Alibec.

Viktoria Plzen: Bolek – Mateju, Reznik, Hajek, Havel – Hrosovsky, Zivulic – Petrzela, Kolar, Pilar – Krmencik.

Statistica

Viktoria Plzen nu a castigat niciodata impotriva echipelor din Romania: 2 remize si 2 infrangeri.

Echipele din Romania au urmatorul record in meciurile cu reprezentate ale Cehiei: 2 victorii, 4 remize si 2 infrangeri.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Azerbaidjan cu Aliyar Aghayev la centru.



Avancronica meciului Steaua – Viktoria Plzen