Champions League

Arsenal cauta revansa in fata lui Bayern dupa eliminarea din sezonul trecut

A doua seara a optimilor Champions League propune un duel de foc la Londra intre Arsenal, echipa lui Arsene Wenger, si Bayern Munchen, campioana en-titre a competitiei, o formatie intrata pe mana reputatului Pep Guardiola.

Va fi o intalnire intre doua scoli diferite, intre doi tehnicieni cu filozofii diferite despre fotbal, un meci care promite un spectacol deosebit.

Bayern vine la Londra cu un moral foarte bun dupa ce defileaza in Bundesliga si are un avans de 16 puncte fata de principalele urmaritoare. 

Arsenal joaca pentru al 14-lea sezon consecutiv in optimile Champions League, iar pentru tunari intalnirea cu Bayern reprezinta o reeditare a dublei din sezonul trecut. Dupa 1-3 acasa, Arsenal s-a impus la Munchen cu 2-0 si a ratat calificarea la numarul de goluri marcate in deplasare.

In urma cu doi ani Arsenal era eliminata de AC Milan, iar in urma cu trei sezoane parasea competitia scoasa de Barcelona lui Guardiola.

De cealalta parte, Bayern a stabilit un nou record de invicibilitate, castigand zece meciuri la rand pana la intalnirea cu Manchester City din ultima etapa a fazei grupelor.

Arsene Wenger nu va putea conta pe Arteta in meciul de miercuri seara, acesta fiind suspendat, iar Kallstrom, Ramsey si Walcott sunt incerti din cauza unor accidentari.

De cealalta parte, Guardiola are motive de ingrijorare din partea lui Ribery, incert din motive nespecificate, iar Shaqiri este accidentat.

Chiar daca porneste cu prima sansa in fata lui Arsenal, bavarezii sunt realisti si constienti de dificultatea dublei cu echipa lui Wenger.

"Trebuie sa ne pastram picioarele pe pamant. Nu suntem nici macar in sferturi, ci doar in runda de dinainte si avem in fata doua meciuri foarte grele, doua finale impotriva lui Arsenal. Suntem constienti ca Arsenal de acum este mai puternica decat cea pe care am intalnit-o in urma cu un an", a spus mijlocasul olandez Arjen Robben.

Managerul Arsene Wenger stie la randul sau ca Bayern este principala favorita la castigarea trofeului din acest an, dar statistica arata ca niciodata in istoria recenta a UEFA Champions League o echipa nu a reusit sa-si apere trofeul castigat anul anterior.

"Este Bayern cea mai buna echipa din lume in acest moment? Nu putem spune contrariul. Castiga fiecare meci si raspunsul nu poate fi decat "Da". Noi avem o stare de spirit buna si dorinta de a reusi. Suntem o echipa unita", a spus Wenger.



Arsenal cauta revansa in fata lui Bayern dupa eliminarea din sezonul trecut