Fotbal

Benny Adegbuyi se bate in Surinam cu Ismael Londt, finalistul K1

Castigatorul Superkombat Final Elimination, romano-nigerianul Benny Adegbuyi, il va infrunta pe 8 august, in capitala statului Surinam, Paramaribo, pe favoritul local Ismael Londt, finalistul circuitului K-1 si campionul Superkombat la cateogira grea.

“Voi intalni un luptator de top, care si-a demonstrat valoarea in ultimul an, nu degeaba a ajuns pana in finala circuitului K-1. Este foarte puternic, insa eu am un avantaj al alonjei si voi incerca sa profit. Londt porneste ca favorit datorita rezultatelor anterioare, cat si a faptului ca va avea fanii alaturi de el, dar pentru mine va fi o ocazie buna sa ma fac din nou remarcat si sa revin in top 10 mondial”, a declarat Benjamin Adegbuyi, care se antreneaza din 2010 sub comanda lui Alin Panaite la Respect Gym Bucuresti.

“Va fi un meci spectaculos, ambii sunt specialisti in victorii inainte de limita, asa ca orice se poate intampla chiar daca Londt este favorit. Asa cum a reusit surpriza, anul trecut, cand l-a facut KO la Final Elimination pe Sergey Lascenko, Benny poate face o noua figura buna si acum in Surinam, desi e clar ca va avea in fata unul dintre cei mai buni grei din lume la ora actuala”, a declarat si presedintele Superkombat, Eduard Irimia.

Originar din Cluj-Napoca, Adegbuyi este considerat unul dintre cei mai promitatori luptatori din lume la categoria grea, anul trecut ajungand pana pe locul 8 in topul realizat de LiverKick, cel mai cunoscut site international de specialitate.

In varsta de 28 de ani, sportivul de 1,98 metri si 120 de kilograme a adunat 12 victorii la profesionisti, dintre care 10 inainte de limita, si are doar doua infrangeri, iar anul trecut, la Varna (Bulgaria), a castigat piramida turneului Superkombat, ajungand ulterior pana la turneul final de la Bucuresti, unde a cedat in semifinale contra lui Pavel Zhuravlev.

In schimb, Ismael Londt (1,94 m si 110 kg) este de doua ori finalist al circuitului Superkombat, in editiile 2011 si 2012, iar anul acesta a ajuns pana in finala circuitului K-1, acolo unde a cedat in fata croatului Mirko “Cro Cop” Filipovic.

Considerat favorit in confruntarea de pe 8 august de la Panamaribo, Londt are 34 de victorii si 5 infrangeri, cei mai cunoscuti sportivi pe care i-a invins fiind Rico Verhoeven, Pavel Zhuravlev si Hesdy Gerges. In luna iulie a anului trecut, cel poreclit Mr. Pain a castigat titlul mondial Superkombat la categoria grea dupa ce l-a invins la decizie pe francezul Freddy Kemayo.



Benny Adegbuyi se bate in Surinam cu Ismael Londt, finalistul K1