Fotbal

Andre Ward si-a aparat centurile in stil de mare campion in fata lui Chad Dawson

Victorie prin knock out obtinuta de americanul Andre Ward în fata lui Chad Dawson si centurile mondiale WBC si WBA la categoria supermijlocie au ramas la pugilistul originar din Oakland, California.

Campionul din Super Six si-a pastrat seria de invincibilitate în fata unui adversar pe care l-a dominat înca de la prima încrucisare a manusilor.

Ward l-a trimis prima oara la podea pe Dawson în finalul reprizei a treia, pentru ca debutul reprizei a patra sa-l gaseasca iar în genunchi pe cel care l-a învins în trecut pe Adrian Diaconu.

Superioritatea lui Ward s-a facut din nou simtita cu 15 secunde înaintea finalului rundei a 10-a si Dawson a fost îngenuncheat definitiv.

Pentru Ward a fost a 26-a victorie consecutiva si a 14 înaintea de limita, în timp ce Dawson a colectionat a doua înfrângere din cariera.

La finalul meciului Dawson a recunoscut superioritatea lui Ward: ”Este mult mai rapid decât mi-as fi închipuit. A fost de asmenea prea puternic pentru mine. Este cu adevarat unul dintre cei mai buni din lume”.

Cunoscut pentru stilul sau extrem de tehnic de a lupta, Ward a spus la rândul sau urmatoarele: ”Multi în box dau knock out-uri cu furie. Toata lumea vrea sa puna la pamânt pe toata lumea, iar eu le spun ca poti face spectacol chiar si fara a face adversarul KO. Dar cu toate acestea un knock out este întotdeauna grozav”.



Andre Ward si-a aparat centurile in stil de mare campion in fata lui Chad Dawson