Alegeri FRF 2014

Burleanu si Sandu au cazut la pace. Invataturi catre un nou "Nas"? "Nu te grabi sa reduci numarul mandatelor". Burleanu: "Sigur!"

Razvan Burleanu si Mircea Sandu, actualul si fostul presedinte al FRF, au stat joi la aceeasi masa dupa sedinta Adunarii Generale in care tanarul de 29 de ani a fost ales in fruntea forului suprem al fotbalului din Romania. Cei doi au dat impresia ca au ingropat securea razboiului. Joi, Burleanu a parut ca si-a pierdut ideile proprii si le-a preluat pe ale lui Sandu, din mers. "Nasul" a vorbit deseori peste Burleanu, a vorbit mai mult, parand ca el este inca de fapt seful Federatiei. Mai mult, s-a aratat deschis sa il invete pe Burleanu tot ce stie si s-a opus propunerii acestuia de a reduce numarul de mandate ale presedinteului. Noul presedinte s-a multumit doar sa reduca salariul lui Sandu, nicidecum sa il elibereze din functie.

"Il felicit pe Razvan Burleanu pentru ca a fost ieri ales liber si democratic, transparent, presedinte al FRF. E cel mai tanar presedinte de Federatie din Europa. Stie foarte bine ca l-am sustinut pe Gica Popescu. Am sters cu buretele cuvintele mai grele care au fost folosite in campanie. Am terminat cu minicandidatul, cu minifotbalul. Ii doresc succes lui si echipei cu care a venit. In mine va gasi tot timpul un sprijin atunci cand va dori", a spus Mircea Sandu in interventia sa.

"Incepand de astazi contractul meu de presedinte cu FRF se incheie, urmand ca de maine domnul Burleanu sa inceapa si cu contractul activitatea. Il asigur ca cei din Federatie ii vor fi la fel de devotati cum mi-au fost si mie, ca in mine va avea mereu un sprijin, cand va dori, avem aceeasi preocupare, campionatul european din 2020, ma voi canaliza in aceasta directie", a mai spus Sandu.

La randul sau, Razvan Burleanu a vorbit despre relatia cu Mircea Sandu si l-a confirmat pe Victor Piturca in postul de selectioner al echipei nationale.

"FRF va intra intr-o alta etapa, asta se va vedea in perioada urmatoare. Mi s-au pus la dispozitie documente, maine voi merge impreuna cu Mircea Sandu la centrul de la Mogosoaia. Selectionerul echipei nationale este si va fi Victor Piturca. Vom propune schimbarea statutului, sa nu se poata sta mai mult de doua mandate la sefia FRF", a spus Burleanu.

Mircea Sandu a reactionat imediat auzind partea legata de mandate. I s-a adresat direct noului presedinte: "Nu te grabi sa reduci numarul mandatelor. Stai pe tiparul FIFA si UEFA." La care Burleanu a fost imediat de acord: "Sigur!"

Burleanu a afirmat ca Gheorghe Chivorchian, omul care i-a acordat voturile in turul doi, va fi noul secretar general al FRF in locul lui Adalbert Kassai, iar in fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor va ramane pentru moment Alexandru Deaconu, infirmand astfel zvonurile privind inlocuirea acestuia cu Patritiu Abrudan.

Sandu va ramane mai departe la FRF, acest lucru este clar, pretul fiind o mica scadere a salariulu anual, de la 75.000 de euro la 50.000 si eliminarea unor beneficii.

"Sunt onorat ca Adunarea Generala, la propunerea Comitetului Executiv, mi-a acordat aceasta onoare, sa fiu presedinte executiv. I-am inteles dorinta, am redus la 50.000 de euro, de la 75.000, nu voi avea nevoie de masina, nu voi avea secretara, voi avea insa solicitarea ca Mihalache, care va fi in continuare angajat al FRF, sa fie in continuare consilier si project manager si sa-i acord un salariu in plus. Am inteles reactia, am reactionat imediat, asta e finalul", a spus Sandu.



Burleanu si Sandu au cazut la pace. Invataturi catre un nou "Nas"? "Nu te grabi sa reduci numarul mandatelor". Burleanu: "Sigur!"