Alegeri FRF 2014

Alegerea presedintelui FRF, contestata in instanta dupa expirarea termenului

Prezenta lui Razvan Burleanu in fruntea Federatiei Romane de Fotbal este contestata in instanta de Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu. Giurgiuvenii au depus contestatia pe 21 martie, cu o zi intarziere fata de termenul limita de 14 zile care a curs incepand de pe 5 martie. Astfel, contestatia, chiar daca ar fi valida, va fi respinsa din motive de procedura juridica.

Potrivit presedintelui AJF Giurgiu, Viorel Leseanu, motivul contestatiei il reprezinta participarea la alegeri a cluburilor scolare, structuri de drept public care, conform Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) in vigoare, nu aveau drept de vot.

„Am depus o contestatie la Judecatoria Sectorului 2 in numele AJF Giurgiu privind legalitatea alegerilor. In primul rand, cluburile sportive scolare, fiind cluburi de stat, de drept public, nu aveau voie sa participe la alegeri. Si se stie ca ROAF-ul prevede ca au dreptul sa participe numai cluburile sportive de drept privat. Eu am facut aceasta contestatie dupa ce am primit hotararea prin posta. Hotararea Adunarii Generale din 5 martie a fost trimisa fiecarei asociatii prin posta. Apoi am facut contestatie in jurul datei de 20 sau 21 martie, nu mai stiu exact la ce data e inregistrata”, a declarat Viorel Leseanu pentru MEDIAFAX.

Conducatorul AJF Giurgiu sustine ca atata timp cat nu s-a respectat ROAF-ul, alegerea lui Razvan Burleanu in functia de presedinte nu poate fi legala: „Nu stiu care va fi raspunsul, dar sunt si eu curios. Si noi avem statute la AJF. Sunt presedinte de atatia ani si niciodata nu mi-a placut sa nu respect statutul. Asta este actul legal dupa care trebuie sa mearga o activitate. Atat timp cat s-a facut aceasta greseala, eu consider ca nu poate fi legala. Acum ramane ca legiuitorul sa spuna care este treaba. Eu nu am nimic, nici cu conducerea federatiei, eu am contestat doar valabilitatea alegerilor”.

Razvan Burleanu a declarat ca nu stie despre aceasta contestatie, dar spune ca la 1 aprilie, fara a fi vorba de niciun fel de gluma, mai este fixat un termen in instanta in legatura cu validarea alegerilor de la FRF, anunta Digi Sport.

Burleanu a devenit la 5 martie presedintele FRF dupa ce l-a invins in al doilea tur de scrutin pe Vasile Avram.



Alegerea presedintelui FRF, contestata in instanta dupa expirarea termenului