Fara categorie

Polonia si Ucraina gazduiesc EURO 2012

Comitetul Executiv al UEFA a decis, miercuri, sa atribuie organizarea Campionatului European din 2012 Poloniei si Ucrainei. Anuntul a fost facut, la Cardiff, de noul presedinte al forului fotbalistic continental, Michel Platini.
Oficialii UEFA au analizat, miercuri dimineata, in cadrul unei sesiuni extraordinare ce a avut loc la Cardiff cele trei posibile locatii pentru organizarea Campionatului European din 2012. Polonia si Ucraina, Croatia si Ungaria, si Italia erau cele trei dosare de pe masa diriguitorilor fotbalului continental.

In urma dezbaterilor a fost ales dosarul comun depus de Polonia si Ucraina, astfel ca Euro 2012 va fi gazduit de cele doua tari, cate patru orase din fiecare stat urmand sa organizeze meciurile turneului final.

Orasele poloneze in care se vor juca meciurile lui Euro 2012 sunt Gdansk, Poznan, Varsovia si Wroclaw, in timp ce partea ucraineana va fi reprezentata de Dnipropetrovsk, Donetsk, Kiev si Lvov.

" Sunt 85 de milioane de fani care asteapta marele eveniment fotbalistic", a declarat Michal Listkiewicz, presedintele Federatiei Poloneze de Fotbal.

" Prietenia dintre natiunile noastre are o veche istorie, iar organizarea impreuna a acestui Campionat European reprezinta un punct de referinta in istoria acestor doua popoare slave", a mai completat Listkiewicz.

Din partea ucraineana a reactionat insusi presedintele republicii, Viktor Yushcenko, acesta comentand in termeni elogiosi desemnarea Poloniei si Ucrainei, drept tari organizatoare a Euro 2012.

" Organizarea lui Euro 2012 va reprezenta o mare oportunitate pentru polonezi si ucraineni de a primi cu succes marea familie fotbalistica europeana. Ucraina si Polonia sunt capabile sa organizeze la standarde inalte aceasta competitie", a declarat Yushcenko.

Meciul de deschidere va avea loc pe Stadionul National din Varsovia, in timp ce finala va fi gazduita de arena Olimpica din Kiev, unde-si disputa formatia locala Dinamo Kiev meciurile din Liga Campionilor.

Onlinesport


Polonia si Ucraina gazduiesc EURO 2012