Fara categorie

Bulgaria vrea sa organizeze impreuna cu Romania turneul final Euro 2020

Oficialii de la Sofia au planuri mari in perspectiva turneului final al Campionatului European din 2020, pe care doresc sa-l organizeze in colaborare cu Romania.
Borislav Mihaylov, presedintele Federatiei Bulgare de Fotbal, a declarat ca tara sa intentioneaza sa gazduiasca intrecerea de peste noua ani alaturi de vecinii de la nord de Dunare.

"Aceasta este dorinta noastra si cred ca romanii vor asta de asemenea. Stim ca pentru inceput ar fi bine sa organizam un turneul final de juniori sau tineret, iar apoi sa ne depunem candidatura pentru competitia majora.

"Avem multi prieteni in Romania si trebuie sa luam acest proces pas cu pas spre depunerea unei candidaturi comune", a spus Mihaylov, dupa ce a fost ales in Comitetul Executiv al UEFA.

Romania a primit din partea UEFA dreptul de organizare al finalei Ligii Europa 2012 pe noua National Arena din Bucuresti, stadion care trebuie finalizat pana in luna iulie a acestui an.

Cu noul stadion din Capitala si cu arena care se ridica la Cluj-Napoca in locul fostei arene Ion Moina, Romania ar avea cinci stadioane omologate la standardele UEFA.

In Bulgaria exista de asemenea planuri pentru construirea unui nou stadion national care sa inlocuiasca imbatranit Vasil Levski din Sofia. Exista de asemenea proiecte pentru noi arene la Burgas si Varna.

Onlinesport


Bulgaria vrea sa organizeze impreuna cu Romania turneul final Euro 2020