Fara categorie

FIFA da Mastercard pe Visa

FIFA a reziliat, pe cale amiabila, contractul de colaborare cu grupul de carduri bancare Mastercard pentru editiile din 2010 si 2014 ale Cupei Mondiale de fotbal, astfel ca-si poate indrepta atentia catre un nou partener, Visa.
Potrivit unei intelegeri juridice, FIFA va oferi despagubiri financiare firmei Mastercard, pentru rezilierea contractului. In aprilie 2006, Mastercard a depus plangere impotriva FIFA, dupa ce forul international a ajuns la un acord cu Visa pentru a sponsoriza editiile din 2010 si 2014 ale Cupei Mondiale.

Afacerea a ajuns in fata justitiei americane. In decembrie 2006, un tribunal din New York a dat castig de cauza Mastercard, interzicand forului fotbalistic international sa puna in aplicare intelegerea cu Visa si cerandu-i sa respecte acordul cu grupul american.

In schimb, in luna mai 2007, Curtea de Apel Federala i-a cerut tribunalului din New York sa revina asupra primei sentinte, astfel ca se anunta o lunga lupta juridica intre cele doua parti. Aranjamentul la care au ajuns cele doua parti joi pune capat acestei dispute juridice.

 



FIFA da Mastercard pe Visa