Euro 2012

Ucraina-Franta, meciul adevarului in Grupa D

Echipa gazda a turneului final, Ucraina, nu a câstigat niciodata în fata Frantei, echipa pe care selectionerul Oleg Blohin o considera ca facând parte din marea familie a fotbalului mondial. Cum Ucraina are trei puncte în urma victoriei cu Suedia, iar Franta nu a reusit decât o remiza cu Anglia, meciul de vineri seara de la Donetk poate cântari decisiv în economia Grupei D. Partida dintre Ucraina si Franta va fi în direct pe Onlinesport.ro de la ora 19.

În sase meciuri disputate contra Frantei nationala Ucrainei nu a obtinut nicio victorie, iar cele mai bune rezultate sunt trei remize.

Ucrainenii nu au amintiri prea placute de la ultima întâlnire cu francezii, amicalul disputat in 6 iunie 2011 pe Donbass Arena din Donetk fiind câstigat de cocosii galici cu un aspru 4-1.

Pentru francezi meciul de vineri seara are o miza crescuta prin prisma ultimelor experiente la turneele finale, unde reprezentativa Hexagonului a plecat acasa dupa faza grupelor.

Blanc nu poate conta pe M'Villa, jucator aflat pe lista incertilor. Indisponibilitate

Cum tabara ucraineana nu a raportat nicio accidentare dupa înclestarea cu Suedia de la Kiev este foarte probabil ca Oleg Blohin sa trimita în teren aceeasi formatie. De vazut daca Andrey Sevcenko, 35 ani, va fi titularizat o data în plus, sau daca Ucraina va merge pe mâna mai tânarului Artem Milevsky.

Un aspect deloc de neglijat este si cel al sustinerii de care vor avea parte ucrainenii, în meciul cu Suedia gazdele turneului final fiind împinse de la spate de un întreg stadion în galben si albastru.

Echipe probabile:

Ucraina (4-2-3-1): Pyatov; Selin, Gusev, Mikhalik, Khacheridi; Tymoshuck, Nazarenko; Yarmolenko, Voronin, Konoplyanka; Shevchenko

Franta (4-2-3-1): Lloris; Evra, Mexes, Rami, Debuchy; Diarra, Cabaye; Nasri, Malouda, Ribery; Benzema
 



Ucraina-Franta, meciul adevarului in Grupa D