Euro 2012

Trapattoni despre nationala Spaniei: ”Aceasta echipa este o orchestra!”

Selectionerul Irlandei, Giovanni Trapattoni, a declarat joi seara, dupa înfrângerea din meciul cu Spania, scor 0-4, ca este dezamagit de rezultat, însa a precizat ca nationala spaniola este "o orchestra" în care fiecare jucator "participa perfect la construirea actiunilor".

"Suntem foarte dezamagiti de rezultat. Pentru a doua oara, dupa meciul cu Croatia, primim gol dupa trei minute de joc. Evident, acest lucru face imposibil orice proiect tactic. Este foarte dificil sa revii dupa ce esti condus din startul jocului de o echipa atât de puternica tehnic cum este Spania. Aceasta echipa este o orchestra! Fiecare jucator participa perfect la construirea actiunilor. Primul lucru pe care vreau sa îl întreb pe jucatorii mei este: «De ce ratati în acest Euro în conditiile în care în preliminarii ati avut succese în fata unor echipe mari?» Nu stiu, exista o diferenta de atitudine pe care nu o pot explica. Fara îndoiala presiunea, teama de competitia importanta... Trebuie sa muncim la asta", a spus Trapattoni.

Selectionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, a declarat dupa victoria din meciul cu Irlanda, scor 4-0, ca acest joc le-a dat lui si elevilor sai o doza buna de optimism si de moral înainte de ultima întâlnire din grupa C de la Campionatul European, cu Croatia.

Meciul cu Irlanda ne-a dat o doza buna de moral si optimism. Vicente Del Bosque

"Consider ca fundasii nostri centrali (n.r. - Pique si Ramos) ne-au ajutat mult la acest meci. Au fost foarte buni la mingile înalte si au lansat bine actiuni. Au existat momente în acest meci în care am avut probleme în privinta tyrecerii de zidul defensiv al adversarilor. Însa pe masura ce scorul devenea mai greu pentru ei ne-am creat din ce în ce mai multe ocazii. Obiectivul era evident victoria, dar acest meci ne-a dat si o doza buna de optimism si de moral. Cred ca publicul irlandez ne-a dat un exemplu de ceea ce face onoare fotbalului. Fanii nu au încetat sa îsi încurajeze echipa, nici macar la 4-0. Si noi am dat dovada de spirit sportiv. Evident, vom încerca luni sa învingem Croatia", a spus Del Bosque.

Reprezentativa Spaniei a învins, joi, cu scorul de 4-0 (1-0), nationala Irlandei, la Gdansk, într-un meci din grupa C de la Campionatului European din Polonia si Ucraina, irlandezii nemaiavând astfel sanse sa acceada în faza urmatoare a turneului. Golurile au fost marcate de Torres '4, '70, Silva '49 si Fabregas '83.

Mediafax



Trapattoni despre nationala Spaniei: ”Aceasta echipa este o orchestra!”