Euro 2012

Toto si Super Mario

Nu este un articol despre Vrajitorul din Oz si jocul celor de la Nintendo.Sunt doar niste randuri scrise pentru a compara 2 rivali la postul de atacant central al nationalei Italiei.

Sa incepem intr-un mod respectuos cu cei mai in varsta. Antonio "Toto" di Natale, in varsta de 34 de ani, a jucat in cariera lui la Empoli (de unde a fost imprumutat la 3 echipe) si Udinese.

A marcat 49 de goluri in 158 de partde pentru Empoli si nu mai putin de 135 in 264 de meciuri pentru Udinese. Problema este ca a atins maturitatea fotbalistica un pic mai greu decat alti colegi de generatie, de asta il putem si compara cu Luca Toni.

23 de goluri 36 meciuri Di Natale ( 2011 - 2012 )

Desi are 1.70 m, Toto a marcat in ultimii 3 ani 80 de goluri in Serie A. Da, ati citit bine: la 31 de ani a facut cel mai bun sezon din cariera, marcand 29 de goluri. In anul urmator a marcat cu un gol mai putin, insa a terminat pe locul 3 in clasamentul Ghetei de Aur dupa Ronaldo si Messi.

13 goluri 23 meciuri Mario Balotelli ( 2011 - 2012 )

De cealalta parte, Super Mario Barwuah Balotelli a facut junioratul la Lumezzane. A fost refuzat de Barcelona la varsta de 15 ani cand a mers in probe si a fost acontat de Inter.

La 19 ani a fost cumparat de Roberto Mancini, cel care l-a propulsat in fotbalul mare, la Manchester City, unde i-a ajutat pe cetateni sa ia titlul in ultima etapa. Mourinho, pe atunci la Inter, nu se putea intelege cu el datorita caracterului dificil. A marcat 19 goluri in Anglia in 40 de meciuri, dar nu asta este problema. Impedimentul major in dezvoltarea lui Mario ca fotbalist este atitudinea lui fata de coechipieri si adversari. Este imprevizibil, putand avea atat executii de geniu, cat si momente de frustrare, momente care se termina deseori prin cartonase galbene sau rosii.

De la Balotelli se asteapta multe. E inca tanar, are tot timpul in fata sa devina o masina letala in fata portii. Problema e ca timpul are si el rabdarea lui.

In fata Croatiei, Prandelli va avea de ales din nou intre cei doi. In meciul cu Spania, Di Natale, proaspat intrat de pe banca in locul lui Balotelli, a marcat punandu-si echipa in avantaj.

Ce se va intampla astazi numai hazardul poate decide.



Toto si Super Mario