Euro 2012

Germania face din Olanda "Cenusareasa" Grupei Mortii

Germania a obtinut a doua victorie consecutiva în grupa B, scor 2-1, cu Olanda, si si-a asigurat în mare masura calificarea în sferturile de finala. Golurile lui Gomez au facut diferenta si l-au dus pe locul 1 în clasamentul golgheterilor. Batavii sunt dezamagirea turneului final, cu zero puncte dupa doua meciuri. Ei s-au trezit în partea a doua partidei, însa nu au putut egala. "Portocalii" au nevoie sa bata Portugalia la doua goluri diferenta si ca Danemarca sa piarda cu Germania, pentru a se califica. Apasati aici pentru clasamentul Grupei B.

Cele doua echipe au început partida de la Harkov cu stari de spirit diferite. Nemtii veneau dupa o victorie în fata Portugaliei, în timp ce Olanda furnizase surpriza negativa a europenilor, find înfrânti de Danemarca.
 
Ascendentul moral pozitiv din tabara nemtilor s-a vazut si pe teren. Fara sa impresioneze, Germania a reusit sa ia un avantaj de doua goluri pâna la pauza.

Robben si Sneijder, doua dintre vedetele olandeze, nu au dat randament
Mâini moarte

Prima ocazie importanta a meciului a fost ratata de Mesut Ozil, dupa doar noua minute. Sutul superb din marginea careului al mijlocasului de la Real a fost respins de Stekelenburg în bara, iar apoi a revenit, cu noroc, pe teren.
 
Olanda a avut mai mult posesia, însa nu a reusit sa treaca de puternica defensiva condusa în acest meci de Hummels si Badstuber.
 
În schimb, nemtii s-au multumit sa loveasca pe contraatac, prin actiuni bine gândite, în care Scweinsteiger a demonstrat ca este capul limpede de la mijlocul terenului, iar Gomez ca este jucatorul capabil sa scoata gol din orice faza.
 
Schweinsteiger-Gomez a fost traseul de la ambele goluri marcate de Germania în prima parte. Primul, în minutul 24, dupa o pasa perpendiculara ce a adus o preluare superba din pirueta a lui Gomez si un sut plasat.
 
Olandezii nu si-au revenit din socul primirii golului, iar cu sapte minute înainte de pauza au mai încasat o lovitura pe aceeasi ruta.
 
De aceasta data pasa lui Schweinsteiger l-a lasat la 10 metri de poarta pe Gomez, însa colosul din atacul nemtilor a prins un sut superb spre vinclu, desi se afla în unghi.
 
Golul cu numarul doi a adus relaxarea în tabara nemtilor, care au tratat partea secunda cu o usoara superficialitate. Aceasta atitudine a dus si la o cursa de senzatie a fundasului central Hummels în minutul 53, însa suturile sale nu au atins tinta.

Van Persie a avut nevoie de trei ocazii pentru a marca
Greu, greu, greu...

Olandezii au mutat ofensiv, iar în cele din urma au reusit sa reduca din diferenta în minutul 73, prin golgheterul Van Persie. Pe o greseala de pozitionare a apararii adverse, Van Persie l-a învins pe Neuer cu un sut puternic din marginea careului si a readus sperantele în tabara batavilor.
 
Cu Robben si Sneijder iesiti din forma, Olanda nu a putut forta pe final si parasit din nou înfrânta un meci de la EURO 2012.
 
Germania conduce însa în grupa B, cu sase puncte din sase, si este favorita sa mearga în sferturile de finala.



Germania face din Olanda "Cenusareasa" Grupei Mortii