Euro 2012

A marcat Torres! De doua ori!

Spania s-a impus în stil de mare campioana în fata Irlandei, scor 4-0 (1-0), un meci controlat de la un capat la celalalt de iberici. Fernando Torres a dat un gol, ceva total neobitnuit pentru el, apoi înca unul, aratînd ca si minunile sunt posibile. Celelalte goluri ale spaniolilor au fost marcate de David Silva si Cesc Fabregas. În urma rezultatelor de joi seara, Spania urca pe primul loc al Grupei C. Meciul s-a încheiat în cântecele fanilor irlandezi, continuate si dupa fluierul final, în aplauzele suporterilor iberici îndestulati oricum pe tabela.

 

Conform calculelor hârtiei, singura necunoscuta a meciului dintre Spania si Irlanda din Grupa C era diferenta de scor la care vor câstiga ibericii. Desi au  facut doar o remiza în primul meci de la Euro 2012 cu Italia, spaniolii erau favoriti certi în meciul cu irlandezii, care au pierdut categoric cu 3-1 întâlnirea cu Croatia.
 
Pe o ploaie deasa si suparatoare, la Gdansk s-a jucat într-o singura directie. Meciul s-a disputat mai mult în jumatatea de teren a irlandezilor, care au facut cu greu fata atacurilor în serie ale ibericilor. Asta mai ales pentru ca trupa lui Vicente del Bosque a deschis scorul înca din minutul 4 prin Fernando Torres. Faza a început de la o greseala comisa de Dunne în fata lui David Silva. Torres a profitat, furându-i mingea în marginea careului pentru a înscrie apoi fara probleme.
 
Spania a dominat fara probleme înca din startul meciului.
 
Tot Torres a avut sansa golului doi în minutul 9, dar de aceasta data mingea a fost sutata de atacantul spaniol pe lânga tinta. Pe lista celor care au încercat poarta lui Given pâna la pauza s-au înscris apoi pe rând Pique (17', 27'), Iniesta (23'), Jordi Alba (25'), Arbeola si Xavi (44') sau Xabi Alonso (45').
 
În repriza a doua, ibericii nu au avut nevoie decât de trei minute pentru a înscrie. David Silva, jucatorul lui Manchester City, a marcat în minutul 49 dupa ce a strecurat uluitor mingea printre picioarele a trei adversari aflati pe linie în fata lui. Given nu a avut nicio sansa.
 
Fernando Torres a marcat primele sale goluri pentru nationala într-un meci oficial din ultimii doi ani.
 
Spaniolii au presat în continuu la mijlocul terenului si au înclinat terenul spre poarta lui Given, în ciuda apararii aglomerate a alb-verzilor. Iar cu 20 de minute înainte de final, dupa ce a reusit inteligent sa scoata Irlanda din dispozitivul defensiv, Spania a înscris al treilea gol. "El Nino" Torres a scapat singur pe poarta si a bifat fara emotii dubla.
 
Distractia ibericilor nu s-a oprit însa aici. La nici 10 minute dupa ce a intrat pe teren în locul lui Torres, Cesc Fabregas a continuat seria de goluri a celui pe care l-a înlocuit si a marcat pentru 4-0 împotriva formatiei antrenata de Giovanni Trapattoni.


A marcat Torres! De doua ori!