Sferturi Euro 2012

Anglia si Italia lupta pentru ultimul loc in semifinale

Ultimul sfert de finala programeaza, duminica seara la Kiev cu începere de la ora 21:45, confruntarea dintre Anglia si Italia, doua echipe aflate în cautarea gloriei de altadata.  Daca Italia a jucat finala Euro 2000, pe care a pierdut-o în fata Frantei, echipa Angliei cauta prima semifinala la Campionatul European din ultimii 16 ani. Câstigatoarea meciului de la Kiev va întâlni Germania în a doua semifinala a Euro 2012.

Dupa declaratiile celor doi selectioneri, Roy Hodgson si Cesare Prandelli, meciul Anglia-Italia are toate sansele sa fie unul dintre cele mai spectaculoase de la aceasta editie a Campionatului European.

Fost tehnician la Inter Milano si Udinese, Hodgson este un cunoscator al fotbalului italian, dar cu toate acestea spune ca nu va impune echipei sale o tactica defensiva si ca Anglia trebuie sa dicteze ritmul pe teren.

“Suntem impresionati de Italia, iar Prandelli a facut o treaba buna îmbinând tineretea cu experienta. Trebuie sa luam meciul foarte în serios de la început pentru ca altfel vom avea o noapte lunga daca Italia preia controlul”, a declarat Hodgson.

Din punctul de vedere al lotului, Hodgson va miza pe aceeasi echipa care s-a impus cu 1-0 în fata Ucrainei în ultimul meci din Grupa D.

De cealalta parte, Prandelli nu poate conta pe Giorgio Chiellini, accidentat, care va fi înlocuit de coechipierul sau de la Juventus Leonardo Bonucci. Pe lista incertilor se mai afla si Thiago Motta.

“Nu suntem cea mai puternica echipa din turneu, dar suntem foarte determinati. În ultimii ani am încercat sa ne schimbam stilul de joc si am reusit, însa acum trebuie sa câstigam marile meciuri. Contra Angliei nu trebuie sa intram pe teren cu teama”, a spus Prandelli.

Italia are un palmares superior în fata Angliei cu 9 victorii din 22 de meciuri. Anglia s-a impus de 7 ori  si alte 6 meciuri s-au încheiat la egalitate.

Ultima confruntare între cele doua echipe a avut loc pe 27 martie 2002 la Leeds într-un amical câstigat de Italia cu 2-1 prin dubla lui Vincenzo Montella.

La turneele finale Italia sta mai bine în fata Angliei cu patru victorii în sase meciuri, reprezentativa Albionului impunandu-se o singura data (16 noiembrie 1977, 2-0 la Londra în preliminariile Cupei Mondiale).



Anglia si Italia lupta pentru ultimul loc in semifinale