Euro 2012

Rusia face un pas mic catre sferturi

Polonia a bifat înca o remiza în cadrul grupei A de la EURO 2012, scor 1-1, cu Rusia dupa un meci în care ambele echipe puteau obtine cele trei puncte. Rusii au dominat prima parte, la capatul careia aveau biletele pentru sferturi în buzunar, însa au cedat în partea secunda. Dzagoev a devenit liderul clasamentul golgheterilor. Rusia conduce în clasamentul Grupei A, însa Cehia le sufla în ceafa.

Meciul marilor rivalitati istorice de la EURO 2012 a început înca din jurul prânzului cu o adevarata vânatoare facuta de fanii Legiei Varsovia pe strazile din centrul orasului. Rusii au fost batuti crunt, însa au promis razbunare pe teren.

Sâmbata, de la ora 21:45 se joaca Grecia-Rusia si Cehia-Polonia Programul ultimei etape din Grupa A

Mult mai defensiv decât ultrasii radicali a fost însa selectionerul Poloniei, care a hotarât sa trimita pe teren un singur atacant veritabil, pe Lewandowski, iar acest lucru s-a simtit în multe momente.
 
De partea cealalta, rusii au mentinut echipa din meciul cu Cehia, în care au obtinut cea mai categorica victorie de la acest turneu final.
 
Dupa un început de meci echilibrat, polonezii au ratat prima sansa de a marca în minutul sapte, dupa o lovitura libera executata de Obraniak, pe care Boenisch a deviat-o periculos, însa Malafeev a scos cu piciorul.
 
Rusii si-au reluat însa rapid rolul de favoriti si au început sa puna stapânire pe joc, beneficiind si de un Kerzhakov care a avut o dispozitie buna a efortului.

Este al treilea gol al lui Dzagoev, rusul fiind cel mai bun marcator de la acest turneu final.
Dzagoev golgheterul

În cele din urma, deschiderea scorului s-a produs în minutul 38, la prima mare sansa a rusilor. Arshavin a batut perfect o lovitura libera, iar Alan Dzagoev s-a înaltat si a reluat din marginea careului mic.
 
Pâna la pauza, polonezii au avut o singura zvâcnire ofensiva. Imediat dupa gol, Blaszczykowski a sutat puternic din 14 metri, dar Malafeev a parat si a mentinut avantajul rusilor la pauza.
 
Partea secunda a avut un ritm mult mai bun, mai ales ca polonezii s-au ridicat si ei la nivelul jocului.
 
Lewandowski a fost la un pas de 1-1 în primul minut al partii secunde, însa Malafeev a reusit sa-l blocheze chiar daca a fost depasit initial.
 
Malafeev si Lewandowski au continuat meciul lor si în minutele 51 si 53, dar în cele din urma golul egalizator a venit din partea lui Blaszczykowski.


Rusii au fost spectatori la golul Poloniei

Mijlocasul de la Borussia Dortmund a prins un sut de zile mari din 16 metri în minutul 57, care l-a lasat fara replica pe Malafeev.
 
Jocul s-a aprins dupa ce polonezii au egalat, iar Dzagoev putea marca din nou în minutul 68, sutul sau fiind retinut de Tyton.
 
Ambele echipe au încercat sa dea lovitura pe finalul meciului, însa nu au mai izbutit sa incrie, iar deznodamântul grupei A va fi cunoscut dupa ultima runda.

Polonia: Tyton - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Blaszczykowski, Dudka (Mierzejewski '73), Murawski, Polanski (Matuszczyk '85), Obraniak (Brozek '90+3) - Lewandowski. Selectioner: Franciszek Smuda

Rusia: Malafeev - Aniukov, A. Berezutki, Ignasevici, Jirkov - Sirokov, Denisov, Zirianov - Dzagoev (Izmailov '79), Kerjakov (Pavliucenko '70), Arsavin. Selectioner: Dick Advocaat (Olanda)

Arbitri: Wolfgang Stark (central) - Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel (asistenti) - Florian Meyer, Deniz Aytekin (asistenti suplimentari) - toti Germania - Istvan Vad (rezerva) - Ungaria

În primul meci, Cehia a dispus de Grecia, scor 2-1.

Clasamentul grupei A este urmatorul: 1. Rusia - 4 puncte; 2. Cehia - 3 puncte; 3. Polonia - 2 puncte; 4. Grecia - 1 punct.

Ultima etapa programeaza, sâmbata, de la ora 21.45, meciurile: Grecia-Rusia si Cehia-Polonia.



Rusia face un pas mic catre sferturi