Euro 2012

Reactiile spaniolilor dupa finala cu Italia: ”Un moment grandios”

Selectionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat, duminica seara, ca tripla istorica (Euro-2008, CM-2010 si Euro-2012) reusita de jucatorii sai reprezinta o era grandioasa pentru fotbalul spaniol.

"Italia a facut un mare turneu si nu a avut noroc cu accidentarea lui Thiago Motta. Acest meci a fost excelent pentru jucatorii nostri, ei au controlat partida. Dupa primul gol, italienii au reactionat bine, dar noi am reusit sa recuperam posesia balonului si sa marcam din nou. Suntem foarte fericiti, acest succes este istoric pentru fotbalul spaniol. Stiu cum joaca si vin dintr-o tara care i-a învatat cum sa joace. Am facut treaba buna. Este o era grandioasa pentru fotbalul spaniol. În sport se poate întâmpla orice. Si noi am pierdut în meci amical cu Polonia, scor 0-4. Italienii l-au pierdut pe Motta si totul s-a întors în favoarea noastra", a spus Del Bosque.

El a mai spus ca a discutat cu Regele Spaniei, Juan Carlos si printul Felipe, care au fost multumiti si fericiti de victorie.

Del Bosque considera ca acest succes nu tine doar de fotbal: ''Cel mai important este sa marchezi si sa ai jucatori inteligenti. Avem o echipa echilibrata si jucatorii ne fac sa ne simt încrezatori''.

Capitanul reprezentativei Spaniei, Iker Casillas, a declarat ca spaniolii si-au facut meciul usor, desi este foarte greu sa bati Italia cu scorul de 4-0, asa cum s-a întâmplat, duminica seara, în finala Euro-2012 de la Kiev.

"Ne-am facut usor ceea ce era greu. Unii pot crede ca este usor sa învingi cu 4-0 Italia, mai ales ca meciul asa a lasat impresia. Am jucat cu jucatorii nostri si cu calitatile lor. Italienii au fost obositi. Golul lui Jordi Alba le-a facut rau. La revenirea de la vestiare au încercat sa se impuna, dar am putut sa-i controlam. Mereu vor fi comentarii despre jocul nostru, dar asta este", a declarat Casillas.

Jucatorul spaniol Jordi Alba, autorul unui gol la finala Euro-2012, a declarat ca este extrem de bucuros pentru victoria obtinuta de Spania în fata Italiei, scor 4-0, afirmând ca înca nu poate sa creada ca a câstigat Campionatul European, informeaza AS.

"Era primul meu turneu. Ei au facut istorie înainte si acum am reusit si eu cu ei. Nu-mi vine sa cred, înca nu realizez. Acum ma voi distra si ma voi bucura de acest trofeu. Am facut un turneu bun si am reusit sa marchez un gol. În aceste moment îmi aduc aminte de prietenii mei, de familia mea, de oamenii care m-au ajutat atât de mult", a declarat Alba.

Reprezentativa Spaniei a câstigat Campionatul European pentru a doua oara consecutiv, dupa ce a învins selectionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminica, în finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.

 



Reactiile spaniolilor dupa finala cu Italia: ”Un moment grandios”