Euro 2012

Reactii dupa Ucraina - Suedia. Gazdele sunt in al noualea cer

Selectionerul nationalei Ucrainei, Oleg Blohin, a declarat luni seara, dupa victoria din meciul cu Suedia, scor 2-1, ca a visat ca Andrei Sevcenko va marca doua goluri si a precizat ca acesta nu l-a crezut când i-a spus, informeaza site-ul oficial al UEFA.

"Am visat ca Sevcenko va marca doua goluri, dar nu m-a crezut când i-am spus. Am jucat mai bine în prima repriza, cu exceptia fazei în care Ibrahimovici a lovit bara. Suedia a jucat pentru un meci egal si a încercat sa contraatace doar cu Ibrahimovici. Am primit gol, dar trebuie sa multumesc echipei pentru reactia pe care a avut-o. În ultimele minute nu am jucat deloc bine, am fost sub presiune si ne-a fost greu sa pastram rezultatul. Suedia este o echipa buna, complicata. Am stiut totul despre ei, dar ne-am complicat putin viata. Sunt sigur ca si alte echipe vor avea probleme cu ei", a spus Blohin.

Tehnicianul ucrainean crede ca echipa sa se afla într-o pozitie favorabila în grupa: "Mai avem doua meciuri, dar datorita acestei victorii suntem într-o pozitie favorabila. Acum mai am o singura dorinta, sa dorm bine. Suntem cu totii obositi. Nu m-am gândit înca la meciul cu Franta si nu stiu care va fi echipa de start. Le multumesc jucatorilor, dar trebuie sa le spun ca au fost si momente de joc slab".

Selectionerul nationalei Suediei, Erik Hamren, a declarat, luni seara, dupa înfrângerea din meciul cu Ucraina, scor 1-2, ca echipa sa ar fi meritat un rezultat de egalitate, desi nu toti jucatorii au fost la nivel maxim, informeaza site-ul oficial al UEFA.

Am fi meritat o remiza, dar nu toti jucatorii au fost la nivel maxim. Erik Hamrin

"Prima repriza a fost plictisitoare, deoarece jucatorii ambelor echipe au fost nervosi si au gresit mult. În partea a doua am început mai bine, am fost mai precisi, am dus balonul mai repede în ofensiva si am marcat. Din pacate, am fost egalati repede. În ultimele 20 de minute, când nu mai aveam nimic de pierdut, am jucat asa cum as fi vrut sa o facem de la început. Meritam un rezultat de egalitate tinând cont de ocaziile avute. Acest rezultat nu este însa o surpriza, stiam potentialul Ucrainei. Înainte de începerea turneului final am spus ca avem nevoie de 11 jucatori la nivel maxim, astazi nu au fost decât cinci sau sase. Nu am avut nivelul pe care ni l-am dorit, am gresit în plan tehnic, tactic si al curajului. Pot spune ca în prima repriza am fost lasi", a afirmat Hamrin.

Tehnicianul suedez a spus ca nu este multumit de jocul echipei sale. "Trebuie sa ne gândim la prezent, deoarece meciurile cu Anglia si Franta sunt înca departe. Ne-am pregatit bine pentru meciul cu Ucraina, dar din pacate nu exista concurenta în echipa. Nu sunt multumit de prestatia de astazi, ma asteptam la mult mai mult. Acum trebuie sa ne adunam, sa întelegem ce nu a functionat. Fotbalul este astfel, uneori câstigi, alteori pierzi si trebuie sa stii cum sa faci fata fiecarei situatii", a precizat Hamrin.

Nimic nu este pierdut, dar totul va fi mai greu. Kim Kallstrom

Mijlocasul nationalei Suediei, Kim Kallstrom, a declarat, luni seara, dupa înfrângerea din meciul cu Ucraina, scor 1-2, ca nimic nu este pierdut pentru echipa sa, dar totul va fi mai greu, informeaza AFP.

"Am vrut sa câstigam si de aceea suntem asa tristi. Mai avem doua meciuri, cu Anglia va fi greu, dar vom încerca sa câstigam. Nimic nu este pierdut, dar totul va fi mai greu. Absenta lui Elmander a fost o problema. Sau nu. Rosenberg a jucat bine", a spus Kallstrom.

Fundasul Andreas Granqvist crede ca aceasta înfrângere este o mare deceptie: "Ne asteptam la multa presiune din partea Ucrainei. În repriza a doua noi am fost cei care am presat, dar faptul ca am fost egalati repede ne-a facut mult rau. Este o mare deceptie, am sperat ca vom câstiga. Sperante mai sunt, mai ales ca celelate doua echipe din grupa au terminat la egalitate".

Reprezentativa Ucrainei a învins, luni seara, cu scorul de 2-1 (0-0), selectionata Suediei, într-un meci disputat la Kiev, în prima etapa a grupei D de la Campionatul European pe care ucrainenii îl gazduiesc alaturi de Polonia. Pentru Ucraina a înscris Andrei Sevcenko '55 si '62, în timp ce pentru Suedia a marcat Zlatan Ibrahimovici '52.

Mediafax



Reactii dupa Ucraina - Suedia. Gazdele sunt in al noualea cer