Euro 2012

Reactii dupa Portugalia – Olanda. Bert van Marwijk se considera vinovat

Selectionerul Bert van Marwijk s-a declarat responsabil de înfrângerea suferita de echipa sa Olanda, scor 1-2, cu Portugalia, care a echivalat cu eliminarea de la Euro-2012, dar a refuzat sa comenteze asupra viitorului sau la nationala, el având contractul valabil pâna în 2016.

"Am avut multe ocazii de a marca, dar ne-a lipsit din nou eficienta. Am început în viteza, cum le-am cerut jucatorilor si am marcat repede. Era ideal. Dar o greseala în aparare a subminat încerderea fundasilor. Apoi apararea a devenit din ce în ce mai fragila si nici nu am mai putut marca. Global, privind asupra turneului, înfrângerea din primul meci cu Danemarca a contat foarte mult. De asemenea, trebuie sa recunoastem ca mai multi jucatori nu au fost în forma. Nu am putut sa repetam prestatile de la Mondialul din 2010, pentru ca anumiti jucatori care de obicei fac diferenta nu au mai facut-o de data asta, din diferite motive. Totul se poate schimba repede în fotbal. Priviti la Cristiano Ronaldo: a fost criticat dupa primele doua meciuri si acum este un erou. Astazi am fost cu spatele la zid, a trebuit sa ne asumam anumite riscuri. Am riscat, uneori merge, alteori nu. Îmi asum responsabilitatea acestei înfrângeri. Da, ma simt responsabil", a spus antrenorul.

Selectionerul Paulo Bento s-a declarat multumit de evolutia Portugaliei în ansamblu, în meciul cu Olanda, scor 2-1, precizând ca nu este suficient un singur jucator pentru a obtine un bun rezultat, ci este nevoie ca întreaga echipa sa joace bine.

Sunt mândru de ceea ce am reusit sa facem ca echipa. Paulo Bento

Ambele goluri ale portughezilor au fost marcate de Cristiano Ronaldo în minutele 28 si 74, dupa ce Olanda a condus cu scorul de 1-0, prin reusita lui Van der Vaart, din minutul 11.

"În unele meciuri, calitatile individuale ale unora sunt scoase în evidenta mai mult, în altele nu. Dar nu un jucator este important, ci echipa. Sunt mândru de ceea ce am reusit sa facem ca echipa. Sunt multumit ca ne-am atins obiectivul într-o maniera foarte stralucitoare. Este de departe cel mai bun meci al nostru, cu exceptia primelor 20 de minute. Stim acum ca avem o buna capacitatea de reactie, ca putem schimba lucrurile în timpul unui meci pentru a inversa un rezultat. Am fost foarte buni astazi, dar nu am jucat rau nici cu Germania si Danemarca. Nu am pierdut decât în fata Germaniei, una dintre echipele europene cele mai titrate. Sunt foarte mândru", a declarat Bento.

Nationala Olandei face parte din aceeasi grupa cu România în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Selelectionerul a precizat ca nu considera echipa sa favorita în meciul cu cehia din sferturile de finala ale Euro-2012. "Nu va fi usor cu Cehia. Nu as spune ca suntem favoriti. Trebuie sa muncim în continuare pentru a arata aceleasi calitati ca în ultimele meciuri si astfel vom avea sanse sa atingem faza semifinalelor. Va fi foarte importanta de asemenea recuperarea jucatorilor la cel mai înalt nivel fizic", a adaugat el.

Olanda a fost eliminata de la Euro-2012 dupa ce a puierdut toate cele trei meciuri din Grupa B, scoruri 0-1 cu Danemarca, si 1-2 cu Germania si cu Portugalia.



Reactii dupa Portugalia – Olanda. Bert van Marwijk se considera vinovat