Euro 2012

Reactii dupa Germania-Portugalia. Ronaldo e trist

Atacantul nationalei Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a declarat, sâmbata seara, dupa înfrângerea din meciul cu Germania, scor 0-1, ca este putin trist, deoarece rezultatul este injust.

"Ei au marcat la singura ocazie pe care au avut-o, în timp ce noi am ratat cel putin doua ocazii uriase. Sunt putin trist, rezultatul este injust. Dar daca vom continua sa jucam în acest fel, putem bate orice formatie. Am fost lipsiti de sansa la ocaziile avute, dar putem spune ca am fost peste Germania. Este dificil sa accepti înfrângerea dupa un astfel de joc. Am vorbit cu Jose Mourinho (n.r. - antrenorul lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid), s-a declarat multumit de jocul nostru, ne-a încurajat si ne-a spus ca daca vom continua asa vor veni si victoriile", a afirmat Ronaldo.

Înainte de meci am fost nervos, dar este important ca am câstigat. Mesut Ozil

Mijlocasul german Mesut Ozil a declarat, sâmbata seara, dupa victoria din meciul cu Portugalia, scor 1-0, ca a fost nervos înaintea partidei, dar considera ca este important pentru echipa sa ca a câstigat.

"Sunt multumit de jocul pe care l-am facut. Întotdeauna primul meci este capital. Acum putem sa ne concentram pe ce de-al doilea joc si sper sa continuam drumul bun. Înainte de meci am fost nervos. Portugalia a rezistat bine, este o echipa foarte buna, cu multa calitate si care ne-a pus în dificultate. Trebuie sa ne îmbunatatim jocul si sper sa aratam mai bine în jocurile urmatoare. Cel mai important lucru este ca am câstigat cele trei puncte", a spus Ozil.

Selectionerul nationalei Germaniei, Joachim Low, a declarat, sâmbata seara, dupa succesul din meciul cu Portugalia, scor 1-0, ca victoria este ceea ce conteaza cel mai mult si din fericire echipa sa a obtinut-o, informeaza site-ul oficial al UEFA.

"Trebuia sa începem bine, deoarece la un Campionat European nu exista meciuri usoare. Le-am spus baietilor ca trebuie sa crestem ritmul si sa nu-i lasam pe adversari sa dicteze jocul. A fost un meci intens si o singura eroare a decis rezultatul final. Împortant e ca am depasit ricurile primului meci, iar ceea ce conteaza este victoria si din fericire noi am obtinut-o. Ambele echipe au jucat sub tensiune, mai ales dupa rezultatul meciului Olanda - Danemarca. Cine pierdea acest joc nu îsi permitea sa mai faca pasi gresiti", a spus Low.

Victoria este ceea ce conteaza si din fericire am obtinut-o. Joachim Low

Tehnicianul german a laudat defensiva si a mentionat ca a vrut sa-l schimbe pe Gomez cu doua minute înainte de a marca: "Am fost solizi în defensiva, asa cum nu am fost în meciurile de pregatire. În ofensiva trebuie sa ne îmbunatatim jocul, dar astazi conta doar victoria. Linia de patru aparatori a facut o partida buna si a lasat putine spatii pentru atacantii adversi. Tactic am fost extrem de ordonati si sunt satisfacut. Gomez vine dupa un sezon lung în care a marcat multe goluri. În aceasta seara a avut o singura ocazie si a înscris. Am vrut sa-l înlocuiesc cu Klose cu doua minute înainte de gol, dar am pierdut putin timp cu schimbarea din cauza intensitatii jocului".

Joachim Low considera ca presiunea este în acest moment pe Olanda si Portugalia: "Suntem pe drumul cel bun, avem trei puncte la fel ca si Danemarca. Presiunea este acum pe Olanda si Portugalia, dar trebuie sa fim foarte atenti în meciul cu elevii lui Bert van Marwijk".

Selectionerul nationalei Portugaliei, Paulo Bento, a declarat, sâmbata seara, dupa înfrângerea din meciul cu Germania, scor 0-1, ca echipa sa a jucat bine, dar i-a lipsit golul, informeaza site-ul oficial al UEFA.

"Îmi pare rau pentru rezultat, stiam ca va fi o partida dificila. Am jucat bine, dar nu am marcat. Am fost peste Germania în prima repriza si ne-am aparat cu atentie. În finalul reprizei am avut sanse bune de a marca, dar am ratat mult. Am continuat sa controlam jocul, dar am fost ghinionisti la golul primit. Centrarea pentru Gomez a fost deviata de un fundas de-al nostru. Mi-a placut reactia jucatorilor mei, care dupa ce au primit gol si-au creat diverse oportunitati. Asta este fotbalul, acum trebuie sa mergem mai departe", a spus Bento.

Am jucat bine, dar nu am marcat. Paulo Bento

Selectionerul portughez a vorbit si despre urmatorul meci din grupa, cel cu Danemarca: "Acum e important ca jucatorii sa se refaca din punct de vedere fizic. Danemarca a început mai bine ca noi acest turneu si trebuie sa fim atenti în meciul urmator. Danemarca era considerata cea mai slaba echipa din grupa, dar eu nu sunt de acord. Nu ma surprinde ca au batut Olanda. Noi am venit cu gândul sa ajungem cel putin în sferturile de finala si trebuie sa câstigam. Danemarca este o echipa cu traditie si personalitate. Contra lor am câstigat o singura data în ultimele patru meciuri si trebuie sa jucam cu multa inteligenta".

Nationala Germaniei a învins, sâmbata, la Lvov, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Portugaliei, într-un meci din grupa B de la Campionatul European din Polonia si Ucraina. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gomez, în minutul 72.

Mediafax



Reactii dupa Germania-Portugalia. Ronaldo e trist