Euro 2012

Presa spaniola: "Gracias, gracias, gracias! "

Presa spaniola este euforica dupa finala Euro-2012, câstigata de nationala Spaniei în fata Italiei, scor 4-0, multumindu-le elevilor lui Vicente Del Bosque si subliniind succesul istoric al acestora, în timp ce mass-media italiana este resemnata si scrie despre "lacrimile amare" ale esecului.

"¡Gracias, gracias, gracias!", a scris cotidianul Marca, adaugând: "La Roja învinge Italia si face istorie, completând tripla istorica Euro-CM-Euro, cu golurile lui Silva, Jordi Alba, Torres si Mata. Echipa lui Vicente Del Bosque a fost infinit superioara rivalei sale".

"¡Tricampioni!", a titrat si As, care precizeaza ca Spania a devenit prima nationala din istorie care obtine trei mari trofee consecutiv si "si-a ridicat stilul la nivelul de legenda".

"Spania, campioana Europei!", a notat Sport. "Nationala spaniola câstiga cu o superioritate clara în fata unei neputincioase Italii si intra în istoria fotbalului", adauga jurnalul sportiv.

"Campioni, campioni, campioni!", a titrat si Mundo Deportivo, în timp ce El Mundo a scris: "Campioni de legenda! Spania care a schimbat fotbalul".

"Spania este o legenda a fotbalului mondial", a notat cotidianul ABC, iar La Vanguardia a titrat: "Spania reuseste imposibilul".

De cealalta parte, presa italiana subliniaza succesul istoric al Spaniei, dar si tristetea Italiei.

"Lacrimi amare", a notat Gazzetta dello Sport, iar Datasport a scris: "Spania de vis, Italia umilita"

"Spania, tripla istorica. Italia adio". Corriere della Sera.

La Repubblica a notat ca Spania a intrat în istorie, dar a multumit jucatorilor lui Cesare Prandelli pentru parcursul la Euro-2012.

"Italia, sfârsitul unui vis", a scris si Corriere dello Sport.

Reprezentativa Spaniei a câstigat Campionatul European pentru a doua oara consecutiv, dupa ce a învins selectionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminica, în finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.

 Presa spaniola: "Gracias, gracias, gracias! "