Euro 2012

Panzerul Mats

Mats Hummels este unul din cei mai siguri fundasi ai Germaniei si ai lumii in acest moment. Turnul de 1.91 m, originar din Bergish Gladbach, este produsul lui Bayern Munchen. Nascut in 1988 in RFG, Mats a facut 11 ani parte din grupele de juniori ai lui Bayern. A debutat intr-un meci oficial abia in ultima partida a Bundesligii editia 2006-2007 impotriva celor de la Mainz.

Nu avea loc la Bayern, Van Buyten si Demichelis fiind cei care asigurau defensiva muncheneza, si a fost nevoit sa plece sub forma de imprumut la Dortmund. Inspirata alegere, atat pentru tanarul Mats, cat si pentru Jurgen Klopp, proaspat instalat la carma echipei BVB.

Alaturi de Subotic, alt tanar fundas nascut in 88, Hummels avea sa isi arate calitatile de stopper complet. Inzestrat cu un excelent joc aerian, Mats este totodata si un bun pasator, urcand deseori cu mingea la picior pentru a-si ajuta coechipierii din atac. Cei 1.91 m nu-l fac un jucator lent, ba dimpotriva. Tanarul fundas poseda si tehnica si un inalt spirit de anticipare.

Mats a pus umarul la doua titluri în Bundesliga

Klopp era foarte multumit, iar Mats era in sfarsit titular la o echipa care i-a recunoscut adevarata valoare. Astfel, Dortmund l-a achizionat in februarie 2009 si incetul cu incetul isi contura echipa care avea sa ajunga de doua ori consecutiv campioana Germaniei in sezoanele 2010-2011 si 2011-2012.

La nationala a debutat in mai 2010 contra Maltei si de atunci a strans 17 selectii pentru prima reprezentativa. Primul si unicul sau gol l-a inscris in infrangerea nemtilor 3-5 impotriva Elvetiei. A fost ultimul amical inainte de Euro si un semnal de alarma pentru Low.

In ciuda acelui meci in care Germania a primit 5 goluri, defensiva nemtilor si portarul Neuer nu au primit decat un gol in grupe, cel cu Danemarca. De astazi jocul Mannschaft-ului trebuie sa fie perfect, inclusiv cel al panzerului Mats.



Panzerul Mats