Euro 2012

Italia prinde biletele pentru sferturi cu sufletul la gura

Italia s-a calificat în sferturile de finala ale turneului final dupa ce a învins Irlanda în ultimul meci din Grupa C, scor 2-0. Italienii au tremurat cu gândul la un blat între Croatia si Spania, dar ibericii si-au respectat statutul de echipa mare. Pe final de meci, dupa ce Spania a facut 1-0, italienii s-au temut ca nu cumva croatii sa egaleze. La 2-0 pentru Italia si 1-1 în meciul Croatiei, italienii ar fi fost eliminati.

Ajunsa la mâna rezultatelor pentru a obtine biletele de calificare în sferturile de finala, Italia a jucat cu gândul la meciul Croatia - Spania, în care un 2-2 ar fi eliminat-o indiferent de rezultat.
 
Având în fata un adversar deja eliminat, italienii nu s-au omorât cu firea în prima parte a jocului, iar irlandezii au avut momente bune în care s-au apropiat de poarta lui Buffon.

Italienii nu au impresionat in prima parte a jocului, fiind lipsiti de concentrare
Cu gandul la Spania

Pe masura ce timpul trecea, italienii si-au adus aminte ca mai au de îndeplinit o conditie pentru a se califica în sferturi: sa bata Irlanda.
 
Astfel, dupa o jumatate de ora sterila, italienii au început sa joace fotbal si Given a fost pus din ce în ce mai mult la treaba.
 
Di Natale a fost în centrul atentiei în trei faze în doar patru minute. A cerut penalty dar nu i s-a acordat corect, a fost deposedat în momentul sutului la faza imediat urmatoare pentru ca ulterior sa aiba si o minge scoasa de pe linia portii, dupa ce Given fusese depasit.
 
Cu ochii doar pe Di Natale dupa acest raid ofensiv, irlandezii l-au uitat pe Cassano, iar acesta a profitat din plin în minutul 36, când a deschis scorul.
 
Atacantul italian a fost pierdut din marcaj la o lovitura de colt si a înscris cu capul dintr-o pozitie imposibila. Irlandezii au acuzat ca mingea nu a intrat în poarta, dar reluarile tv au demonstrat contrariul.
 
Fara sa impresioneze, italienii au intrat la pauza cu biletele de sferturi în buzunar. În celalalt meci era 0-0, iar spaniolii nu pareau pusi pe cadouri.
 
Cu un moral crescut dupa ce a aflat scorul de la pauza din celalat meci, Italia a început în forta partea secunda si a ratat doua sanse bune.
 
Di Natale si Cassano au fost din nou în prim plan, însa nu au reusit sa-l învinga pe portarul irlandez care în aceasta seara nu a mai gafat

Buffon le-a dat emotii italienilor pe final de meci
Gigi era s-o comita

Italienii au hotarât în cele din urma sa conserve jocul si pâna la final s-au baricadat în defensiva, iar irlandezii au reusit sa le ridice tensiunea în câteva momente si pe fondul nesigurantei pe care Gigi Buffon a aratat-o. În minutul 90, Balotelli a facut însa 2-0 la una dintre putinele faze în care s-a remarcat.
 
Peninsularii au alergat pe final pentru golul de 3-0, pe care nu l-au reusit. În finalul meciului, Andrews a fost eliminat.



Italia prinde biletele pentru sferturi cu sufletul la gura