Euro 2012

Croatia mareste dubiile Italiei

Complexul italienilor în fata Croatiei continua si dupa partida disputata, joi seara, la Poznan, în Grupa C a Euro 2012. Italia si Croatia au încheiat la egalitate, scor 1-1, un meci dominat în mare parte a timpului de fosta campioana mondiala. Pirlo a deschis scorul în prima repriza cu un sut din lovitura libera, faza la care balonul a trecut printre capetele a doi croati. În partea secunda egalarea a venit la singura ocazie a Croatiei, Mandzukic reusind al treilea gol al turneului cu un sut din fata portii la o gafa a lui Chiellini. Meciul Italia-Croatia a fost în direct pe Onlinesport.ro

Cesare Prandelli declara înaintea meciului de joi seara ca echipa Italiei va practica un fotbal ofensiv contra Croatiei si peninsularii au pus în practica tactica selectionerului lor.

Fara victorie în fata Croatiei de la destramarea Iugoslaviei, echipa Italiei a presat înca din debut fara însa a pune probleme reale la poarta lui Pletikosa.

Primul atac consistent al italienilor a venit în minutul 2. Marchisio a trimis în stanga pentru Giaccherini, dupa care mingea a ajuns la Balotelli care a semnat primul sut pe poarta al meciului.

Sut foarte bun prins de Marchisio în minutul 11. Balonul a trecut putin peste transversala si daca ar fi fost doua palme mai jos am fi avut primul gol al meciului.

Balotelli a iesit la rampa în minutul 15 cu un sut pe spatiul portii, faza la care portarul croat Pletikosa a respins în lateral.

Palmaresul Italiei în meciurile contra Croatiei este urmatorul: 6 meciuri, 0 victorii, 3 egaluri si 3 înfrângeri. Complexul croat

Ocaziile au continuat sa apara la poarta croata si Cassano a ratat în minutul 33 o buna ocazie dupa o demarcare pe dreapta în careu. Decarul Squadrei Azzurra a cautat coltul lung, dar mingea a trecut alaturi.

Patru minute mai târziu Italia a ratat o sansa si mai mare de gol prin Marchisio. Acesta a ramas singur cu Pletikosa, dar nu l-a putut învinge pe acesta în doua rânduri.

În cele din urma Italia a deschis scorul in minutul 38 prin Pirlo. Mijlocasul de creatie a scos din joben o executie superba din lovitura libera si Pletikosa nu a mai avut nicio reactie în pofida unui plonjon spectaculos.

Croatii au început mai bine partea secunda si Modric a încercat vigilenta lui Buffon cu un sut din afara careului la capatul unei actiuni personale.

Egalarea a venit în minutul 72 pe fondul unei erori de plasament a lui Chiellini. Experimentatul aparator italian a trecut pe sub o minge centrata de pe stânga si astfel Mandzukic a ramas liber în sase metri, de unde a reluat spectaculos în bara si apoi în poarta lui Buffon.

Pana la final nu au mai existat ocazii de poarta, impresia generala fiind ca ambele echipe se multumesc cu rezultatul de egalitate.



Croatia mareste dubiile Italiei