Euro 2012

Italia cauta prima victorie in fata Croatiei

Egalul obtinut de Squadra Azzurra în prima partida contra Spaniei a fost primit de Cesare Prandelli ca o mare victorie. Selectionerul italian a trecut cu bine pentru partida cu detinatoarea trofeului în pofida problemlor din aparare, dar contra Croatiei Prandelli considera ca a venit momentul unui fotbal ofensiv. Meciul Italia-Croatia se disputa, joi seara, la Poznan (ora 19) si va fi transmis în direct de Onlinesport.ro

”Trebuie sa iesim pe teren si sa câstigam meciul, însa nu vom avea deloc un meci usor. Croatia este o echipe foarte bine organizata si joaca foarte sus în terenul adversarului. De asemenea sunt genul de formatie care îsi schimba sistemul de joc în timpul meciului în functie de rezultat. Este o echipa diferita de Spania, însa noi avem clasa pentru a câstiga”, a spus Prandelli.

Cum tehnicianul italian nu s-a decis înca daca sa schimbe sau nu garnitura din meciul cu Spania, se prea poate ca cheia meciului de joi seara de la Poznan sa stea în duelul de la centrul terenul dintre Andrea Pirlo si Luka Modric.

Cei doi sunt jucatori de creatie ”capabili sa dezvolte jocul” asa cum apreciaza selectionerul croat Slaven Bilic. ”Daca ei joaca bine, atunci si echipele lor joaca bine”, mai spune Bilic.

Victoria obtinuta în fata Irlandei lui Giovanni Trapattoni le-a dat aripi croatilor, care nu au pierdut în fata Italiei în cele cinci meciuri disputate de la destramarea Iugoslaviei. O victorie la Poznan ar echivala pentru croati cu asigurarea calificarii in sferturile de finala.

Italia a întâlnit Croatia pentru prima data într-un amical la Genova pe 5 Aprilie 1942 si a câstigat cu 4-0. Nicio victorie pentru italieni dupa destramarea Iugoslaviei

Prima întâlnire a celor doua echipe în perioada recenta a avut loc în preliminariile pentru Euro 96, Croatia obtinând patru puncte din sase posibile. Croatii s-au impus in meciul tur disputat la Palermo în 1994 cu 2-1, goluri Davor Suker (2) si Dino Baggio, pentru ca în returul de la Split sa se încheie la egalitate, scor 1-1. Suker a marcat din nou pentru gazde, în timp ce Demetrio Albertini deschisese scorul pentru italieni. A mai urmat un egal la Zagreb într-un amical disputat în 1999, scor 0-0, dupa care Croatia a câstigat cu 2-1 în faza grupelor Cupei Mondiale din 2002. Cea mai recenta întâlnire dateaza din 16 august 2006, când echipa Croatia a câstigat cu 2-0 amicalul disputat la Livorno.

Echipe probabile:

Italia (3-5-2): Buffon; Bonucci, De Rossi, Chiellini; Maggio, Motta, Giaccherini, Pirlo, Marchisio, Di Natale, Cassano.

Croatia (4-2-3-1): Pletikosa; Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic; Vukojevic, Rakitic; Modric, Perisic, Mandzukic; Jelavic.
 



Italia cauta prima victorie in fata Croatiei