Euro 2012

Irlanda-Spania, un meci de totul sau nimic pentru echipa lui Trapattoni

O victorie a campioanei Spania, joi seara, în meciul cu Irlanda de la Gdansk ar elimina practic din competitie formatia veteranului Giovanni Trapattoni, însa o eventuala surpriza din partea verzilor ar complica spectaculos de mult situatia în Grupa C. Meciul Spania-Irlanda se joaca, joi seara, la Gdansk (21:45) si va fi transmis în direct pe Onlinesport.ro

Astfel pentru irlandezi calculele sunt extrem de simple. Au nevoie sa nu piarda cu Spania pentru a-si juca sansa în ultima etapa cu Italia, echipa pe care Irlanda o învingea surprinzator în prima partida la Cupa Mondiala din 1994.

”Sunt îngrijorat de fiecare aspect al adversarilor nostri. Irlanda are multe puncte forte, altele decât talia, forta jucatorilor si jocul pe extreme. Atacul lor ofera de asemenea multe baloane periculoase. Speram sa putem contracara toate aceste pericole!” a declarat Vicente Del Bosque, omul care a adus titlul mondial Spaniei în urma cu doi ani.

De cealalta parte exeperimentatul Trapattoni stie cum sa-si mobilizeze jucatorii înaintea unui meci de o asemenea importanta: ”Eu cred ca putem câstiga. De ce sa nu reusim?”.

La 73 ani si 85 zile, Giovanni Trapattoni a devenit cel mai vârstnic antrenor care s-a aflat vreodata pe banca unei echipe la un turneu final. Recordul îi apartinea lui Otto Baric (71 ani si 2 zile) pe banca Croatiei în 2004. Impresionant

”Spania este favorita clar, dar sa ne uitam la ce s-a întâmplat la ultima finala de Liga Campionilor între Bayern si Chelsea. Raportul cornerelor a fost 20-1 în favoarea celor de la Bayern si totusi Chelsea a câstigat trofeul. Asta a demonstrat ca în fotbal totul este posibil”, a mai spus Trapattoni.

Irlanda poate aborda meciul în formula preferata a tehnicianului italian, 4-4-2, sau poate încerca un 4-5-1 pentru a contracara masina de pase a spaniolilor.

Spania nu a mai pierdut de 15 meciuri, mai precis de la 0-1 cu Elvetia in 16 iunie 2010 la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Invincibili

Pentru irlandezi înfrângerea suferita în fata Croatiei, scor 1-3, a fost cea mai drastica la un turneu final.

Spania si Irlanda nu s-au mai întâlnit din optimile de finala ale Cupei Mondiale 2002, meciul de atunci fiind decis în urma loviturilor de departajare.

În total cele doua au disputat 24 de meciuri, dintre care Spania a câstigat 13, Irlanda doar patru, iar alte sapte s-au încheiat nedecis.

Echipe probabile:

Spania (4-3-3): Casillas(Gk), Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Fabregas, Busquets, Xavi, Iniesta, Torres, Silva

Irlanda (4-3-1-2): Given (Gk), St Ledger, Ward, O’Shea, Dunne, Andrews, Whelan, Duff, Cox, Doyle, Keane



Irlanda-Spania, un meci de totul sau nimic pentru echipa lui Trapattoni