Euro 2012

Hagi crede ca Spania, Germania sau Olanda vor disputa finala Euro 2012

Fostul capitan al echipei nationale a României, Gheorghe Hagi, a declarat, vineri, ca selectionatele Spaniei, Germaniei sau Olandei vor disputa finala Euro 2012, competitie organizata de Polonia si Ucraina.

"Spania, Germania sau Olanda vor disputa finala. O surpriza poate fi si una dintre tarile organizatoare, Polonia sau Ucraina, dar si Portugalia, daca si Cristiano Rolando va fi in forma si il va ajuta si restul echipei. El ca jucator ar putea sa faca diferenta. Mizez insa pe Spania si Germania sau Olanda. Aceasta va fi finala. Este de urmarit si Franta, o echipa tânara, construita de Blanc. Anglia, spre exemplu, ar putea fi obosita dupa primele doua meciuri, pentru ca ei au de obicei astfel de probleme. Jucatorii vin obositi pentru ca disputa foarte multe meciuri. Ei de regula incep turneul bine, dar nu termina la fel", a explicat Hagi.

El sustine ca organizarea Euro-2012 in Polonia si Ucraina reprezinta un pas inainte in dezvoltarea fotbalului in Europa de Est.

Hagi a participat cu nationala Romaniei la trei turnee finale de Campionat European (1984, 1996 si 2000). Istorie

"Ne bucuram ca aceasta competitie a fost oferita si Europei de Est, pentru ca va aduce un plus foarte mare acestei parti a Europei. Prin stadioane, prin entuziasmul care se creeaza, prin atragerea investitorilor, a spectatorilor care vor veni. Vom vedea insa si ce calitate va fi. În ceea ce priveste România, la noi s-au construit doar trei stadioane, iar ca sa organizezi un campionat european ai nevoie de minimum cinci. Am aratat, deocamdata, ca putem, iar faptul ca am organizat o finala europeana (n.r. - finala Ligii Europa) a fost foarte bine. Un stadion frumos (n.r. - Arena Nationala), alte doua noi care arata foarte bine. În fotbalul românesc trebuie sa construim si echipe si stadioane, avem nevoie de multe. Poate si la Constanta ar trebui construit un stadion mare, de 30.000 locuri. Când vom avea suficiente arene, atunci ne putem gândi sa gazduim o astfel de competitie", a precizat Gheorghe Hagi.

Turneul final al Campionatului European 2012 incepe in aceasta seara, partida inaugurala dintre Polonia si Grecia fiind programata la ora 19.00, pe stadionul national din Varsovia.

Mediafax



Hagi crede ca Spania, Germania sau Olanda vor disputa finala Euro 2012