Euro 2012

Grecia, furata a treia oara, reuseste o noua minune si trimite Rusia acasa

Grecia a furnizat prima surpriza majora de la EURO 2012 dupa victoria cu 1-0 în fata Rusiei care trimite trupa lui Dick Advocaat acasa. Grecia a terminat grupa A pe locul secund si merge în sferturile de finala alaturi de Cehia. Grecii au deschis scorul si s-au aparat aproape perfect, fiindu-le refuzat un penalty clar si lovind spre final bara. Grupa A: Clasament final

Partida dintre Grecia si Rusia a pus fata în fata doua echipe aflate în situatii diametral opuse. Elenii au fost ciupiti de arbitri si porneau cu ultima sansa la calificare, în timp ce Rusia a fost una dintre cele mai în forma echipe de la turneul final.

Grecia va intalni in sferturi castigatoarea grupei B, in care toate echipele au sanse de calificare
Un nou test dificil

Încrederea superioara din tabara rusilor s-a vazut si pe teren, însa consecventa tactica a grecilor a dat roade. Se va repeta oare istoria din 2004?
 
Rusii au tinut de minge, au încântat prin combinatiile lor, însa de fiecare data au suferit la finalizare.
 
Arshavin a irosit prima sansa mare, în minutul 11, când, venit lansat a reluat slab cu capul, iar portarul Sifakis a reusit sa respinga.
 
Trei minute mai târziu, rusii au fost din nou aproape de gol, însa de aceasta data Kerzhakov a sutat putin pe lânga vinclu din marginea careului.
 
Dominarea rusilor a continuat, dar intensitatea jocului a mai scazut, probabil si pentru ca cele doua echipe erau conectate mental si la desfasurarea jocului Cehia - Polonia.
 
Grecia nu a impresionat în prima repriza, a iesit rar din propria jumatate, însa a intrat la cabine în avantaj, Karagounis marcând în prelungirile primei parti cu un sut puternic din 12 metri.
 
Startul partii secunde nu a adus un adevarat asalt al rusilor, desi Advocaat l-a trimis pe Pavlyuchenko în locul lui Kerzhakov, ci dimpotriva.
 
Grecii au fost mai periculosi, în special în banda dreapta. Torosidis a facut o actiune de zile mari în minutul 59, dar Anyukov a scos salvator din fata portii.

Nervii lui Karagounis

Doua minute mai târziu, grecii au primit o noua lovitura din partea arbitrilor. Karagounis a fost faultat clar în careu, însa arbitrul nu a acordat penalty, ci galben pentru simulare. Un galben care il va suspenda pe Karagounis în sferturi.
 
Furati de arbitri, grecii nu au cedat, iar în minutul 70 Tzevallos a fost la un pas sa faca dreptate, sutând din lovitura libera direct în transversala.
 
Imediat, la statia de amplificare s-a anuntat ca Cehia a deschis scorul cu Polonia, iar rusii ar fi fost eliminati. Advocaat a mutat rapid si l-a trimis si pe Pogrebnyak pe teren.
 
Rusia a presat fara vlaga pe final, însa chiar si asa a fost la câtiva milimetri de sferturi. O lovitura de cap a lui Dzagoev în minutul 82 putea trimite Rusia mai departe, numai ca mingea a trecut milimetric pe lânga bara.
 
S-a terminat 1-0 pentru Grecia, scor ce îi trimite pe eleni în sferturi alaturi de Cehia, care a învins cu acelasi scor tara gazda Polonia.



Grecia, furata a treia oara, reuseste o noua minune si trimite Rusia acasa