Euro 2012

Germanii se vad in sferturi dupa victoria cu Olanda

Selectionerul nationalei Germaniei, Joachim Low, a declarat, miercuri seara, dupa succesul din meciul cu Olanda, scor 2-1, ca aceasta victorie deschide portile catre sferturile de finala pentru echipa sa, informeaza site-ul oficial al UEFA.

"Aceasta victorie ne deschide portile catre sferturile de finala. Acum va trebui sa încheiem grupa cu un meci frumos cu Danemarca. Astazi a fost o partida intensa si de lupta. A fost foarte cald si a fost dificil sa mentinem ritmul timp de 90 de minute. Am jucat foarte bine în defensiva, deoarece stiam ca Olandei îi place sa atace. Am împiedicat adversarul sa-si faca jocul. La 2-0, olandezii au fost confuzi si am fi putut marca golul trei. Apoi meciul s-a redeschis, dar am meritat victoria. Stiam ca în defensiva Olanda nu este foarte puternica la duelurile individuale si asa am si marcat golurile. Au fost câteva spatii între Mathijsen si Heitinga de care noi am profitat", a spus Low.

Tehnicianul german considera echipa sa ar fi putut ataca mai mult în meciul cu Olanda: "Sunt multumit ca avem sase puncte într-o grupa considerata a mortii, dar dupa joc întotdeauna ramâne si ceva de analizat. Am fi putut ataca mai mult si trebuia sa fim mai periculosi în fata portii. Dar am ramas compacti si nu ma plâng".
 
A fost incredibil, nu puteam cere mai mult. Mario Gomez
 
Atacantul nationalei Germaniei, Mario Gomez, desemnat cel mai bun jucator în victoria în fata Olandei, scor 2-1, în care a marcat ambele goluri, a declarat, miercuri seara, ca a fost o partida incredibila si ca nu putea cere mai mult, informeaza AFP.
 
"A fost incredibil. Am jucat bine, desi am fost putin nervosi. Avem sase puncte dupa doua meciuri cu echipe de clasa mondiala. Nu puteam cere mai mult. Sunt extrem de fericit pentru cele doua goluri marcate si pentru ca mi-am ajutat echipa. Este important ca îi am în spatele meu pe coechipieri si pe antrenori. Dar mai este drum lung pâna la final", a spus Gomez.
 
Fundasul Jerome Boateng considera ca Germania a facut un joc bun: "Cred ca am jucat bine. Au fost câteva situatii în care am presat purtatorul balonului si am lasat spatii în spatele nostru. În repriza a doua am fost putin pasivi, dar e bine ca ne-am conservat avantajul. Caldura ne-a epuizat".
 
Meritam mai mult în ofensiva, dar în aparare nu am existat. Bert van Marwijk
 
Selectionerul nationalei Olandei, Bert van Marwijk, a declarat, miercuri seara, dupa înfrângerea din meciul cu germania, scor 1-2, ca echipa sa merita mai mult în ofensiva, dar a precizat ca apararea nici nu a existat, informeaza site-ul oficial al UEFA.
 
"Suntem tristi. Am început bine meciul si în primele 20 de minute am jucat asa cum vroiam. Am avut câteva ocazii, iar golul Germaniei a venit din nimic. Sicer, le-am dat prea multe spatii. În partea a doua am încercat sa revenim si dupa 15-20 de minute Germania a avut dificultati, mai ales dupa golul lui Van Persie. Am fost si putin ghinionisti. Am jucat cu mult curaj, la fel ca în meciul cu Danemarca. Meritam mai mult în ofensiva, dar în aparare nu am existat", a spus Van Marwijk.
 
Tehnicianul olandez a afirmat ca înca mai crede în calificare: "Îmi place sa joc cu trei atacanti. Modulul 4-3-3 îti permite sa ai viteza si creativitate, dar astazi nu am fost consistenti pe benzi. Deseori modul decide un meci. Avem în continuare posibilitatea sa ne calificam si trebuie sa credem. Este ceea ce le-am spus si baietilor în vestiar".
 
Ne-a învins o echipa de clasa mondiala, dar mai avem sanse de calificare. Rafael van der Vaart
 
Mijlocasul olandez Rafael van der Vaart a declarat, miercuri seara, dupa înfrângerea din meciul cu Germania, scor 1-2, ca formatia sa a fost întrecuta de o echipa de clasa mondiala, dar a precizat ca mai au înca sanse de calificare.
 
"Acum trebuie sa batem Portugalia cu 2-0 si sa speram ca Germania va învinge Danemarca. Este înca posibil sa ne calificam, trebuie sa credem. Germania a jucat bine si a marcat doua goluri fantastice. Este o echipa de clasa mondiala. Sigur, nu sunt fericit sa încep meciurile pe banca de rezerve. M-am montat la pauza când am intrat si am dat totul în repriza a doua. Din pacate nu a fost de ajuns", a spus Van der Vaart.
 
Atacantul Arjen Robben a afirmat ca îi va contacta pe coechipierii sai de la Bayern Munchen si care fac parte din lotul Germaniei pentru a le cere sa învinga Danemarca. "Nimic nu merge bine, dar nu trebuie sa dam vina pe cineva anume. Problemele apar deoarece sunt prea multe spatii între linii. Sper sa corectam asta în meciul cu Portugalia. Sunt convins ca vom câstiga acel meci. Trebuie sa recunoastem ca nu mai suntem în forma de acum doi ani (n.r. - Olanda a ajuns în 2010 în finala Cupei Mondiale). Îi voi contacta pe coechipierii mei de la Bayern care sunt în nationala Germaniei pentru a le cere sa bata Danemarca. Unii deja mi-au promis. Sper sa se tina de cuvânt", a precizat Robben.
 
Reprezentativa Germaniei a învins, miercuri seara, la Harkov, cu scorul de 2-1 (2-0), selectionata Olandei, într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei B de la Campionatul European. Pentru Germania a marcat Gomez '24, '38, iar pentru Olanda a înscris Van Persie '73.
 


Germanii se vad in sferturi dupa victoria cu Olanda