Euro 2012

Germania - Grecia, mai mult decat un meci de fotbal

Stiam ca fotbalul îsi depaseste deseori limitete, dar acest lucru nu poate fi mai bine ilustrat decât de cel de-al doilea sfert de finala de la EURO 2012 (de la ora 21:45 în direct pe onlinesport.ro). Joaca Germania si Grecia, iar sa spui ca acest meci va fi unul moale este o amagire. Grecii au ceva de aratat pe dreptunghiul verde, iar inamicul numarul 1 al tarii lor va fi în tribune. Forum: Comentati aici partida

Grecia învinovateste Germania si pe liderul Angela Merkel de situatia economica în care se afla. Pe Internet a aparut la începutul EURO 2012 si o caricatura în care un jucator elen aparea cu un tricou pe care scria ”Germania”, replica lui fiind, ridicînd din umeri: ”Noi suntem Grecia, ei sunt doar sponsorii nostri”.

Grecii, cei de pe teren dar si cei din fata televizoarelor, îl vor vedea pe dusmanul numarul 1 chiar în tribunele arenei din Gdansk. Merkel va fi acolo, în timp ce primul mistru grec, Antonis Samaras, va lipsi.

În grupe, cu Polonia, Grecia a avut un om eliminat usor si un penalty refuzat, cu Cehia a avut un gol valabil anulat, iar contra Rusiei un penalty clar refuzat. Grecia a fost furata în toate cele trei meciuri din grupe. Urmeaza si al patrulea?

Lipsa omologului lui Merkel nu va fi o problema pentru Grecia, care îsi va apara onoarea fotbalistica cu 11 jucatori si o tara în spate.

Apararea va fi dusa la extrem. Este ceea ce se asteapta. Germania va ataca, iar grecii se vor retrage ca sa nu primeasca gol. Mannschaft va fi echipa care va domina terenul de joc. Scenariul este clar.

Germanii vor fi la minge în ofensiva, iar elenii se vor apara avînd în cap ideea de a profita si a lovi pe o greseala a adversarilor. Asa cum au câstigat o data Campionatul European, acum opt ani. Asa cum au ajuns si în sferturi acum, în 2012.

Cu asta va juca Grecia în cap diseara

Armata greaca va fi lipsita de generalul sau, Karagounis, suspendat pentru cumul de cartonase galbene. În locul sau va intra Makos, un alt spartan, însa el nu va purta banderola de capitan. Dintre Katsouranis sau Samaras se va decide cine va face pasul în fata.

Germania va fi cu unsprezecele de gala, cu Boateng, recuperat pe dreapta în locul lui Lars Bender. Nemtii vor dori sa arate ca sunt mai puternici, însa nu întotdeauna câstiga cei care rezista fizic mai mult.

Echipe probabile:

GERMANIA: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Schweinsteiger, Khedira; Müller, Özil, Podolski; Mario Gómez

GRECIA: Sifakis; Torosidis, K. Papadopoulos, S. Papastathopoulos, Tzavelas; Maniatis, Katsouranis, Makos; Salpingidis, Samaras si Gekas



Germania - Grecia, mai mult decat un meci de fotbal