Euro 2012

Franta a pierdut acasa cu Belarus! Prima infrangere pe teren propriu dupa 11 ani (video)

In timp ce Romania se da de ceasul mortii pentru un egal acasa cu Albania, Franta a fost invinsa, la Paris, de Belarus. Bielorusii, cei cu care avem meci pe 7 septembrie, au deschis scorul in minutul 86 prin Kyslyak.


La primul meci oficial cu Laurent Blanc pe banca tehnica, Franta a continuat sa practice un fotbal previzibil si steril, in nota celor aratate sub mandatul lui Raymond Domenech.

Asezati pe doua linii de rigurosul selectioner german Bernd Stange, bielorusilor le-a venit ca o manusa tactica aglomerarii defensivei, contraatacul fiind arma de baza pentru ex-sovietici.

Faza din minutul 86 a cazut ca un trasnet pe Stade de France, la o faza in care defensiva Frantei a gresit grav. Experimentatul Hleb a insistat la un balon pe care alti jucatori l-ar fi considerat pierdut, a patruns la limita terenului de unde a intors in centrul careului pentru sutul lui Kyslyak. Acesta a reluat din prima si mingea s-a oprit la vinclul portii aparate de Lloris.

Ultimele minute au gasit echipa Frantei atacand cu disperare poarta lui Zhevnov, dar bielorusii au tinut cu dintii de un rezultat istoric.

Introdus in teren in finalul meciului, Gameiro a ratat in minutul 90+4 golul egalizator, trimitand din centrul careului putin peste transversala.

Franta a mai ratat o buna ocazie in minutul 71, cand Valbuena l-a solicitat pe Zhvenov cu un sut bun.

S-a terminat Franta-Belarus 0-1, aceasta fiind prima infrangere a 'cocosilor galici' pe Stade de France dupa 11 ani. Rusia a fost ultima echipa care s-a impus pe terenul Frantei. Se intampla in 1999, la un an dupa ce Franta cucerise titlul mondial, cand rusii au castigat cu 3-2 la Paris.

Intr-o alta partida din Grupa D a Preliminariilor EURO 2012, Bosnia-Hertegovina s-a impus fara nicio problema in fata Luxemburgului, scor 3-0, instalandu-se pe primul loc al clasamentului. Jucatorii din fostul spatiu al Iugoslaviei au rezolvat ecuatia meciului inca din primele 16 minute, Ibricic, Pjanic si Dzeko marcand pentru trei puncte facile.

Onlinesport



Franta a pierdut acasa cu Belarus! Prima infrangere pe teren propriu dupa 11 ani (video)