Euro 2012

Spania - Italia, egal ca de la campioana mondiala la fosta campioana mondiala

Spania si Italia au terminat la egalitate, scor 1-1, în primul meci al Grupei C de la EURO 2012. Italienii au deschis scorul prin Di Natale, însa au apucat sa se bucure doar trei minute întrucât Fabregas a egalat datorita geniului lui David Silva. A fost însa un meci care a scos în evidenta gaurile din defensiva iberica si a confirmat ca Italia este o pretendenta cu sanse certe de a câstiga trofeul.

Grupa C a programat înca de la primul meci cel mai interesant duel între Spania, campioana en titre si Italia, câstigatoarea Cupei Mondiale din 2006.
 
Cei doi antrenori au avut mari probleme în a alcatui echipele de start. Daca în tabara italienilor se stia de câteva zile ca De Rossi va fi reprofilat pe postul de fundas central, Del Bosque a uimit pe toata lumea.
 
Selectionerul Spaniei a preferat sa înceapa meciul fara nici un atacant veritabil, trimitând un trident ofensiv format din Silva, Iniesta si Fabregas.
 
În absenta unui atacant, Silva a fost omul prezent în fata portii în startul meciului. Iar mijlocasul lui City a avut doua sanse bune de a marca, în minutele 9 si 12, însa de fiecare data nu a judecat corect. Mai întâi s-a complicat în driblinguri în fata portii, pentru ca ulterior sa paseze catre Buffon desi se afla la opt metri de poarta.
 
Italienii au avut prima zvâcnire ofensiva în minutul 13, când veteranul Pirlo a sutat din lovitura libera din marginea careului.  sutul sau a fost însa respins în lateral de Casillas.

De Rossi a fost mutarea surpriza a lui Prandelli. Folosit fundas central, jucatorul de la AS Roma s-a descurcat perfect
Improvizatie excelenta

Profitând si de faptul ca partida nu a avut o conotaie decisiva, Italia a iesit la joc si le-a pus mari probleme ibericilor, care au acuzat în multe momente absenta lui Carles Puyol.
 
Cassano a speculat din plin greselile de marcaj ale lui Sergio Ramos, iar în minutul 23 a trimis un prim avertisment, sutând putin pe lânga bara. Zece minute mai târziu, Cassano i-a dat noi batai de cap lui Casillas, însa portarul Realului s-a remarcat, scotând cu greu un sut cu pamatnul.
 
Ritmul nebun a continuat si în finalul primei parti, fiecare echipa irosind sansa de a intra în avantaj la cabine.
 
Minutul 45 a adus câte o sansa buna pentru fiecare echipa. Silva a sutat peste dupa o pasa de geniu a lui Xavi, în timp ce Casillas s-a remarcat cu parada meciului, respingând o lovitura de cap trimisa excelent de Motta la care noua din zece portari n-ar fi reactionat.
 
Nivelul de joc a crescut radical în partea secunda, dovada fiind si ocaziile pe care cele doua echipe si le-au creat.
 
Ibericii au 'muscat' primii în partea secunda, însa Buffon a deviat salvator la un sut puternic trimis de Iniesta în minutul 51.
 
Peste trei minute, Balotelli i-a furat o minge lui Ramos si a scapat singur cu Casillas, dar a încetinit inexplicabil si a fost ajuns din urma.
 
Imediat, Prandelli a mutat: Balotelli a fost pedepsit, iar locul sau pe teren a fost luat de Antonio Di Natale. 


Di Natale le-a oferit sperante italienilor

Mutarea s-a dovedit a fi câstigatoare întrucât vârful lui Udinese a deschis scorul în minutul 61, cu un sut bine plasat lânga bara din actiunea lui Pirlo.
 
Ironia sortii: spaniolii au egalat trei minute mai târziu, tot cu ajutorul unei schimbari, pe care Del Bosque a amânat-o.
 
Silva, jucator pe care Navas avea sa-l înlocuiasca dupa gol, a dat o pasa de geniu, l-a lasat singur pe Fabregas, iar mijlocasul Barcelonei a sutat puternic pentru un 1-1.

Atacantul lui Chelsea a ratat sansa de a fi erou, pierzandu-se cu firea in fata portii
Ratangiul Torres

Fernando Torres, trimis pe final de meci, putea juca si în aceasta partida rolul de erou, însa s-a pierdut cu firea în minutul 84, când Buffon a iesit gresit din poarta, dar sutul ibericului s-a dus peste.
 
S-a terminat astfel 1-1, rezultat echitabil si plin de sperante în special pentru italieni.



Spania - Italia, egal ca de la campioana mondiala la fosta campioana mondiala