Euro 2012

Dubla lui Ronaldo califica Portugalia in sferturi. Olanda, prima favorita eliminata

Cristiano Ronaldo si-a aratat clasa când nationala Portugaliei avea mai mare nevoie de celebrul numar sapte. Atacantul portughez a marcat ambele goluri prin care echipa lusitana a câstigat, scor 2-1, duelul cu Olanda, o echipa palida care a parasit competitia dupa trei înfrângeri consecutive. Grupa B: Clasament final

Olandezii au început mai bine meciul de la Harkov si Sneijder rata prima ocazie dupa doar cinci minute. Robber a patruns pe dreapta si a pasat în fata portii de unde Sneijder a trimis peste poarta.

Începutul bun al batavilor a fost concretizat pe tabela de marcaj sapte minute mai târziu. Acelasi Robben s-a aflat la creatie, numai ca finalizarea i-a apartinut lui Van der Vaart. Jucatorul tinut rezerva în primele doua meciuri a sutat imparabil la coltul lung din marginea careului.

Portughezii au iesit la joc si Ronaldo a ratat o mare sansa în minutul 16. Lusitanul a patruns în stilul caracteristic pe stanga si a sutat spre coltul scurt. Mingea a intalnit bara înainte sa iasa afara.

Doua minute mai târziu Postiga rata incredibil singur cu Stekelenburg dupa ce a primit o pasa cadou de la un adversar.

Portugalia a reusit egalarea în minutul 28 când Cristiano Rolando a finalizat cu un sut la coltul scurt dupa o pasa perfecta trimisa de Pereira printre fundasii olandezi.

Din momentul marcarii golului portughezii au pus stapânire pe joc si pâna la pauza lusitanii au ratat alte câteva sanse bune de a prelua conducerea.

Nani a trimis putin pe lânga poarta în minutul 31, iar patru minute mai târziu Ronaldo a trimis cu capul alaturi.

Olanda a încheiat meciul cu o posesie de 62 % si doar 3 suturi pe poarta. Portugalia a avut 24 de suturi dintre care 8 pe spatiul portii. Statistica

Lusitanii au continuat sa apese pe acceleratie si în minutul 60 au avut un gol anulat corect pentru o pozitie afara din joc la Postiga.

Ratarea meciului i-a apartinut lui Nani în minutul 73 dupa o noua faza creata de Ronaldo. Starul de la Real Madrid a facut sah flancul stâng al apararii olandeze si a trimis în fata portii pentru reluarea lui Nani. Acesta a trimis în Stekelenburg din doar câtiva metri.

Un minut mai târziu Ronaldo a pus degetul pe rana Olandei cu un gol superb venit pe contraatac. Balonul recuperat de lusitani în propria jumatate a ajuns pe dreapta la Nani, care a patruns si i-a trimis în fata portii lui Ronaldo. Septarul portughez l-a culcat din fenta pe Van der Wiel si a marcat pe lânga Stekelenburg.

Pâna la finalul meciului echipa mai prezenta în joc a ramas Portugali, Nani fiind responsabil cu ratarile. Mijlocasul de banda a trimis în doua rânduri peste poarta dupa actiuni personale pe dreapta.



Dubla lui Ronaldo califica Portugalia in sferturi. Olanda, prima favorita eliminata