Euro 2012

Cehia castiga in fata Greciei impinsa de la spate

Înfrânta fara drept de apel în primul meci de Rusia, cu 4-1, nationala Cehiei s-a redresat în fata Greciei pe care a învins-o la limita, marti seara, cu 2-1 (2-0), într-o partida disputata la Wroclaw. Jiracek si Pilar au marcat golurile Cehiei în primele sapte minute ale întâlnirii, dupa care în partea secunda Gekas a reaprins sperantele elenilor. Clasamentul actualizat în Grupa A dupa victoria Cehiei cu Grecia. Meciul Grecia-Cehia a fost in direct pe Onlinesport.ro

Prima faza ofensiva a cehilor a adus si primul gol în poarta veteranul Chalkis. Grecii au avut o lovitura libera în jumatatea cehilor, au pierdut rapid balonul si Plasil a pasat decisiv pe culoar pentru Jiracek.

Jucatorul ceh a gasit ideal o bresa în centrul apararii elene si a deschis scorul cu un sut fulgerator. Grecii nici nu s-au trezit bine dupa socul primului gol ca au si mai încasat un gol de la Pilar.

Golul lui Jiracek a fost cel mai rapid de la acest Euro 2012. 2 minute si 14 secunde

Fundasul dreapta Gebreselassie a patruns pe dreapta în careul advers si a pasat la întâlnire în sase metri pentru realuarea din cadere a lui Pilar.

Vestile proaste au continuat pentru greci care în minutul 24 îl pierdeau pe portarul Chalkias, accidentat la o degajare banala. În locul acestuia intra astfel Sifakis, portar care a avut nevoie de doar cinci minute pentru a se evidentia la sutul bun trimis de Rosicky din afara careului.

Finalul primei reprize a fost marcat de o mare controversa. Era minutul 41 când Fotakis a reluat cu capul în poarta cehilor, însa golul grecului a fost anulat eronat pe motiv de offside.

Grecia a revenit în joc la doar noua minute dupa pauza cu largul concurs al portarului Cech. La o centrare de pe partea stânga goalkeeper-ul Cehiei a scapat balonul din mâini pâna în picioarele lui Gekas care, pe faza, a reluat în poarta goala pentru 1-2.

Chiar si asa ocaziile pâna la final au fost putine, presiunea Greciei nereusind sa provoace panica în careul advers.

În rol si-a intrat si centralul francez Stephane Lannoy care a dictat eronat în câteva ocazii fault în atac, validând din nou un offside inexistent la Gekas.



Cehia castiga in fata Greciei impinsa de la spate