Euro 2012

Grupa A devine Grupa Mortii

Onlinesport.ro va prezinta calculele de calificare din Grupa A, unde toate echipele au sanse sa acceada în sferturile de finala. Motivul este simplu: fata de EURO 2008, acolo unde prima golaverajul, acum primul criteriu de departajare este meciul direct (punctele din meciurile directe în caz ca sunt implicate mai mult de doua echipe). Polonia si Grecia, ocupantele locurilor 3 si respectiv 4, pot merge mai departe direct, daca bat în ultima etapa!

Criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte la EURO 2012 se aplica în urmatoarea ordine:

1. În cazul a doua echipe aflate la egalitate de puncte, se departajeaza cu meciul direct.

2. Daca sunt trei echipe la egalitate de puncte se considera numarul de puncte in meciurile dintre cele trei (meciurile directe). În caz de egalitate la punctele din meciurile directe, se considera golaverajul intre cele trei, iar in caz de egalitate mai departe se considera numarul mai mare de goluri inscrise, tot intre cele trei .

În Grupa A, Rusia are 4 puncte (victorie cu Polonia si victorie cu Cehia), Cehia 3 puncte (victorie cu Grecia si înfrângere cu Rusia), Polonia 2 puncte (egaluri cu Grecia si Rusia) si Grecia 1 punct (egal cu Polonia si înfrângere cu Cehia).

În Grupa A exista posibilitatea unui egal la puncte si meciuri directe între trei echipe. Acesta poate surveni  între Rusia, Cehia si Grecia, toate putând aduna la finalul grupei cîte 4 puncte si sa fie egalitate la puncte si în meciurile directe, daca în ultima etapa Grecia bate Rusia, iar Cehia face egal cu Polonia (dar Cehia a batut deja Grecia). În acest caz mai departe merg Rusia si Grecia, asa cum se va vedea mai jos.

Rusia:
 
1. Rusia se califica direct daca obtine cel putin un punct cu Grecia, iar meciul Cehia - Polonia stabileste a doua echipa calificata.
 
2. Daca Rusia pierde cu Grecia, iar Cehia ar remiza cu Polonia, atunci rusii merg de asemenea mai departe. În acest caz, Rusia, Cehia si Grecia ar avea câte patru puncte. Conform criteriilor de departajare, se face clasamentul meciurilor directe, unde din nou cele trei ar fi egalitate de puncte, dar rusii ar avea un golaveraj superior cehilor. În acest caz, din grupa se califica Rusia alaturi de Grecia.

3. Rusia pierde calificarea daca pierde cu Grecia, iar Polonia si Cehia nu termina la egalitate. În acest caz se califica mai departe Grecia si învingatoarea dintre Polonia si Cehia.

Ultimele meciuri din Grupa A se vor disputa sambata, de la ora 21:45, în direct pe Onlinesport.ro
Se joaca la aceeasi ora

Cehia:
 
1. Cehia se califica direct daca învinge Polonia în ultima etapa. Celalat loc de calificare va fi stabilit din meciul Rusia - Grecia.
 
2. Daca Cehia obtine un egal cu Polonia, iar Grecia nu învinge Rusia, Cehia se califica alaturi de Rusia. Un egal al Cehiei, dublat de o victorie a Greciei cu  Rusia, duce la egaliatete de puncte între cele trei si o calificare a Rusiei si Greciei.

3. Daca Cehia pierde cu Polonia în ultima etapa, este eliminata oricum.


Polonia:
 
Polonia are ca unica sansa de calificare o victorie cu Cehia. În acest caz, Polonia merge în sferturi cu Rusia, daca rusii nu pierd cu Grecia, sau cu Grecia daca elenii îi bat pe rusi.
 
Grecia:
 
Si Grecia are o sansa, dar la fel ca si Polonia trebuie sa bata în ultima etapa. Daca Grecia bate Rusia, este calificata datorita meciului direct în fata Rusiei. Polonia si Cehia îsi vor disputa celalalt loc din grupa.



Grupa A devine Grupa Mortii