Euro 2012

Calcule incredibile in Grupa C: Italia poate ajunge in sferturi datorita coeficientului UEFA

Grupa C este de departe cea mai spectaculoasa în cadrul calculelor de calificare în sferturile de finala. Italia poate avansa din grupe în baza clasamentului coeficientilor UEFA, în cazul în care s-ar înregistra doua rezultate posibile în ultima etapa.

Pentru a scapa de calculele simple înca din start, trebuie mentionat ca Italia este eliminata indiferent ce s-ar întâmpla în meciul Croatia - Spania daca nu va reusi sa învinga Irlanda în ultima runda.

Cele doua partide se vor disputa pe 18 iunie, de la 21:45 Meciuri la aceeasi ora

Astfel, în cazul în care Italia învinge Irlanda, iar Spania remizeaza cu Croatia se fac urmatoarele calcule în baza criteriilor de departajare.
 
1. În clasamentul direct între cele trei echipe, fiecare tara va avea câte doua puncte.
 
2. Golaverajul în meciurile directe dintre cele trei ar fi acelasi (zero).
 
3. Urmeaza criteriul numarului mai mare de goluri marcate în meciurile directe. Deocamdata, Italia a marcat doua goluri (2 meciuri), iar Spania si Croatia câte un gol (fiecare câte un meci).
 
Astfel, ramân urmatoarele calcule:
 
1)  La 0-0 între Spania si Croatia, Italia este calificata deoarece ar avea un gol în plus marcat în clasamentul direct facut în trei. Pentru a stabili a doua echipa calificata se apeleaza la un nou criteriu, cel al golaverajului total în grupa. În acest caz, Spania se va califica, avînd un golaveraj mai bun, +4 fata de +2 cât au croatii.
 
2) La 1-1 între Spania si Croatia, toate cele trei echipe ar avea acelasi numar de goluri marcate (doua) si s-ar lua în calcul golaverajul total al grupei, inclusiv meciurile cu Irlanda. În acest caz, Spania ar fi calificata si ramâne de stabilit urmatoarea echipa dintre Croatia si Italia.
 
Se va face astfel o noua departajare urmînd criteriile initiale (meci direct, golaveraj meci direct, numar mai mare de goluri marcate meci direct), însa si aici este egalitate perfecta si se va trece la criteriul golaverajului total în grupa, care da urmatoarele calcule:
 
a) Daca Italia va bate la un gol diferenta, Croatia se va califica deoarece are +2 fata de +1 cât ar avea peninsularii.
 
b) Daca Italia va bate cu 3-1, cele doua echipe ar fi la egalitate (+2) si se va lua în calcul numarului mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupa.  
 
Italienii ar avea si ei patru goluri printr-o victorie cu 3-1 în fata Irlandei, iar daca Spania si Croatia vor face 1-1 se va ajunge la un criteriu uluitor: pozitia în clasamentul coeficientilor UEFA, care îi avantajeaza pe Italieni. Baietii lui Prandelli ocupa locul patru, în timp ce Croatia e mai slab clasata.  
 
Daca s-ar înregistra alt rezultat s-ar lua în calcul echipa care ar avea un numar de goluri marcate.
 
c) Daca Italia va bate la trei goluri diferenta, s-ar califica în sferturile de finala.

3) La 2-2 intre Spania si Croatia, cele doua echipe ar fi calificate, iar Italia ar fi eliminata

Ultimul calcul: Echipa care va pierde in meciul Croatia - Spania va fi eliminata, daca Italia castiga.



Calcule incredibile in Grupa C: Italia poate ajunge in sferturi datorita coeficientului UEFA