Euro 2012

Blanc recunoaste superioritatea Spaniei: "Sunt mai buni ca noi"

Selectionerul Frantei, Laurent Blanc, a declarat dupa înfrângerea de sâmbata, scor 0-2, cu nationala Spaniei, ca regreta primirea golului din prima repriza, însa a recunoscut ca spaniolii au demonstrat ca sunt mai buni decât elevii sai.

"Este normal sa fim dezamagati ca parasim o competitie cum este Campionatul European. Daca analizam formula noastra de echipa, stiam ca partea stânga era foarte puternica, la Alba si Fabregas. Este revoltator ca am primit gol pe acea parte, în conditiie în care am decis sa îi blocam. Însa este singura centrare pe care a reusit-o Alba în prima repriza. Stiam ca acea parte era periculoasa si spaniolii au înscris la singura lor actiune. Faptul ca am intrat în pauza cu 0-1 ne-a pedepsit. Am fi vrut sa avem atunci 0-0. Stiam ca vom avea 30-35 la suta posesia mingii si câteva ocazii. Am avut ocazii, dar nu am prevazut ca vom primi gol. Era dificil sa înscriem de doua ori împotriva unei echipe care avea 60 la suta posesie. Trebuie sa fim realisti, nu suntem niste visatori. Aceasta echipa a Spaniei este mai buna decât noi, a demonstrat asta înca o data. Însa regret ca am primit acel gol. Noi am avut ocazii în repriza secunda, chiar daca nu au fost clare. Jucatorii au dat totul atunci, s-au consumat enorm. Tehnic, am fost mai buni, dar este foarte foarte dificil sa pui în pericol aceasta echipa a Spaniei", a spus Blanc.

Laurent Blanc, al carui contract cu federatia franceza expira la sfârsitul lunii iunie, a fost evaziv în privinta viitorului sau.

"Abia am iesit din competitie, deceptia se simte la nivelul stafului si al jucatorilor, dar va trebui sa analizam acest Euro. Vom face asta în zilele urmatoare. Vor fi satisfactii si deceptii si veti vedea ce va fi apoi", a afirmat tehnicianul.

Reprezentativa Spaniei, detinatoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Polonia si Ucraina, dupa ce a învins, sâmbata seara, la Donetk, cu scorul de 2-0 (1-0), nationala Frantei, în sferturile de finala ale competitiei.

Ambele goluri ale spaniolilor au fost marcate de Xabi Alonso, în minutele 19 si 90+1, al doilea dintr-un penalti acordat pentru un fault în careu al lui Reveillere la Pedro.



Blanc recunoaste superioritatea Spaniei: "Sunt mai buni ca noi"