Euro 2012

Avancronica meciului Rusia-Cehia

Rusia si Cehia s-au intalnit o singura data in urma cu 16 ani la turneul final al Euro 96 din Anglia. A rezultat un meci de care pe care si un rezultat final de 3-3 care a calificat Cehia in extremis in faza sferturilor de finala. Punctul obtinut de cehi s-a dovedit decisiv, iar acestia au ajuns pana in finala pe care au pierdut-o in fata Germaniei. Meciul Rusia-Cehia din Grupa A se disputa, vineri seara, de la ora 21:45, urmand a fi transmis in direct pe Onlinesport.ro

La vremea respectiva cele doua echipe bifau primele prezente la Euro dupa destramarea Uniunii Sovietice, respectiv Cehoslovaciei, reprezentative care s-au intalnit in prima semifinala din 1960.

Inaintea meciului programat la Wroclaw Rusia lui Dick Advocaat este neivinsa in ultimele opt meciuri internationale (sase victorii si doua remize).

Rusia a ajuns pana in semifinalele precedentului turneu final de Campionat European, unde a fost infranta categoric de viitoarea campioana Spania (scor 3-0).

De altfel echipa Rusiei si-a facut un obicei din a participa la Euro dupa destramarea Uniunii Sovietice, singura editie pe care nu au bifat-o fiind cea din 2000 gazduita de Olanda si Belgia.

Sase din cele 15 goluri ale Cehiei in preliminarii au fost marcate de fundasi, record pentru campania de calificare la Euro 2012. STIATI CA

Cehia a participat la toate editiile Campionatului European dupa disparitia Cehoslovaciei in 1993, cea mai buna performanta fiind finala disputata in 1996 contra Germaniei.

De la infrangerea scor 0-2 in fata Spaniei in preliminarii, cehii au castigat trei meciuri la rand si au un moral bun inaintea disputei cu Rusia.

Dick Advocaat, selectionerul Rusiei, nu are probleme de lot inaintea meciului de vineri seara, in timp ce Michal Bilek poate rasufla usurat dupa ce atacantul Milan Baros, dat incert in urma cu doar cateva zile, a fost recuperat si poate intra in primul 11.

Dick Advocaat: “Avem o echipa buna si avem calitate, iar cel mai important este ca jucatorii cred in ei. Daca suntem in format atunci putem fi considerata o echipa puternica. Arsavin este jucatorul crucial pentru noi si poate face faze periculoase din nimic”.

Michal Bilek: “Intotdeauna este important sa incepi bine un turneu final. Speram sa castigam acest meci si cred ca echipa noastra este bine pregatita. Consider ca intalnim favorita grupei si cel mai greu adversar, Rusia castigand cu 3-0 ultimul amical disputat in fata Italiei”.



Avancronica meciului Rusia-Cehia