Euro 2012

Ciocnire la nivel inalt in Grupa Mortii

Fara doar si poate întâlnirea dintre Olanda si Germania, programata miercuri seara la Harkov în cadrul Grupei B la Euro 2012, poate fi considerata o adevarata finala a competitiei.

Cei doi granzi ai fotbalul european abordeaza meciul de la Harkov cu situatii diametral opuse în clasament. Germania sta la adapostul celor trei puncte luate în meciul cu Portugalia gratie loviturii de cap a lui Mario Gomez, în timp ce Olanda este obligata sa mizeze totul pe cartea atacului dupa înfrângerea cu Danemarca.

Astfel calculele hârtiei sunt extrem de simple. Daca pentru nemti sunt convenabile doua variante din trei, batavii sunt condamnati sa câstige, desi potrivit caselor de pariuri pornesc cu sansa a doua.

O noua înfrângere a Olandei coroborata cu o eventuala victorie a Danemarcei în meciul cu Portugalia i-ar scote prematur din competitie pe oamenii lui Bert van Marwijk.

Selectionerul olandez poate conta din nou pe Joris Mathijsen, refacut dupa o accidentare care l-a tinut departe de gazon la prima partida. De asemenea este asteptata introducerea lui Klaas-Jan Huntelaar în avanposturi si retragerea lui Robin van Persie pe extrema.

Meciul Olanda-Germania va fi in direct pe Onlinesport.ro de la ora 21:45. LIVE

De cealalta parte, Joachim Low ar putea începe meciul cu Thomas Muller si Lukas Podolski pe banca, în locul acestora având mari sanse de a fi promovati Marco Reus si Andre Schurrle.

Cu o evolutie buna în centrul defensivei contra portughezilor, Hummels are mari sanse sa-si pastreze postul de titular în fata lui Per Mertesacker. Semne de întrebare vin din partea lui Bastian Schweinsteiger, jucator cu o evolutie solida în prima partida, dar care acuza probleme fizice.

Ultima întâlnire a celor doua formtii dateaza din luna noiembrie a anului trecut, când Germania s-a impus confortabil cu un sec 3-0 la Hamburg. La general nemtii au câsigat 14 întâlniri din 24 disputate. Olanda si Germania s-au întâlnit ultima data într-un meci oficial la Euro 2004 în faza grupelor, partida de la Porto terminandu-se nedecis, scor 1-1.

Echipe probabile:

Olanda (4-2-3-1): Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems; Van Bommel, Nigel De Jong; Robben, Sneijder, Van Persie; Huntelaar.

Germania (4-2-3-1): Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Kroos; Muller, Ozil, Podolski; Gomez.



Ciocnire la nivel inalt in Grupa Mortii