Euro 2012

Portugalia cauta prima victorie, Danemarca vrea calificarea

Grupa B, cea mai tare de la actualul turneu final al Campionatului European, programeaza, miercuri seara, în direct pe Onlinesport.ro, alte doua adevarate derby-uri ale fotbalului continental.

De la ora 19 în arena vor intra Danemarca si Portugalia, doua echipe cu stari de spirit diferite dupa primele meciuri de la Euro 2012.

Danezii au produs marea surpriza în prima etapa învingând marea favorita Olanda la capatul unui meci în care au fost dominati copios. De cealalta parte, Portugalia este cu spatele la zid dupa înfrângerea suferita în fata Germaniei si lusitanii au mare nevoie de victorie pentru a ramâne în cursa calificarii in sferturi.

Fara accidentati în lot si cu moralul la cote extrem de ridicate este putin probabil ca selectionerul Morten Olsen sa opereze modificari în echipa de start. Playmaker-ul Eriksen este asadar asteptat sa ia loc în linia mediana alaturi de Khron-Dehli si Rommedhal pentru sustinerea singurului varf veritabil, Bendtner.

Meciul dintre Danemarca si Portugalia se va juca la Lvov in direct pe Onlinesport.ro de la ora 19. LIVE

De cealalta parte Paolo Bento nu poate conta în continuare pe Hugo Almeida si Ricardo Quaresma, dilemele selectionerului portughez gravitând în jurul atacului. Postiga sau Oliveira?

Cele doua echipe reediteaza, miercuri seara, cele doua întâlniri din preliminarii, când ambele combatante si-au împartit victoriile. Danezii au câstigat acasa cu 2-1, iar lusitanii s-au revansat pe teren propriu cu 3-1. Chiar si asa Danemarca s-a calificat direct la turneul final, în timp ce Portugalia a trebuit sa treaca de Bosnia la baraj.

Danemarca traverseaza o perioada extrem de fasta, nordicii câstigând sapte din ultimele noua partide, în timp ce Portugalia cauta înca primul succes în 2012. Lusitanii au o singura victorie in ultimele sapte partide si un singur gol marcat în ultimele patru meciuri. Prea putin pentru o aspiranta la titlul european.

Echipele probabile:

Danemarca (4-2-3-1): Andersen – Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen – Kvist, Zimling – Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli – Bendtner.

Portugalia (4-3-3): Patricio – Pereira, Alves, Pepe, Coentrao – Meireles, Veloso, Moutinho – Nani, Oliveira, Ronaldo.



Portugalia cauta prima victorie, Danemarca vrea calificarea